Blondýnka, megakoncert Pokáče i seriálový zabiják. Týdenní tipy od 19. do 25. září

Blondýnka, megakoncert Pokáče i seriálový zabiják. Týdenní tipy od 19. do 25. září 

Nevlídnému počasí se o tomto týdnu vyhnete třeba na velkolepém koncertu Pokáče v O2 areně, na brněnské přehlídce quality TV nebo ve vlastním obýváku u filmu o životě Marilyn Monroe na Netflixu.

7 pádů Honzy Dědka

Oblíbenou talkshow publicisty Honzy Dědka, který si pravidelně zve především kulturní osobnosti, můžete od úterý 20. září zažít naživo v pražském Švandově divadle. Veřejné natáčení se bude konat každé úterý úderem devatenácté hodiny až do 6. prosince. Vstupenky na jednotlivé termíny jsou k dispozici v síti Ticketstream.

Serial Killer

Evropská seriálová velmoc Švédsko bude od úterý 20. do neděle 25. září kralovat brněnské přehlídce, na niž přiveze například minisérii Komunita zasvěcenou tamnímu neslavnému křesťanskému společenství nebo satiru Život na předměstí ironizující komfortnost střední třídy v zemi. Vrcholem festivalu má letos být premiéra úvodní epizody třetí sezóny Království Exodus v režii proslulého Larse von Triera. Z domácího prostředí publikum čeká Král Šumavy režiséra Davida Ondříčka z produkce Voyo.

...příští vlna/next wave...

Pražské divadlo Komedie hostí od středy 21. do následující středy 28. září festival nejen divadelní alternativy, který na scénu přinese kupříkladu představení Ponížení a krvelační podle Zweigova románu, sarkastický kabaret Andrej mluví s vesmírem narážející na premiérův osud nebo pohybovou inscenaci Our Land We Plant tematizující environmentální úzkost. Program zamíří také do (A)VOID Floating Gallery na náplavce.

BANGER.

Že jde proti mainstreamu, dokázal režisér a scenárista Adam Sedlák už před šesti lety prvním českým internetovým seriálem Semestr. O dva roky později přišel s celovečerním debutem Domestik, ve kterém se zaměřil na různé podoby posedlosti. V nejnovějším počinu hraje Adam Mišík kokainového dealera, který svou budoucnost vidí víc v rapu než v nelegálním byznysu. Tvůrci slibují neklidnou atmosféru a originální styl vyprávění, který diváci uvidí v kinech od čtvrtka 22. září. Ušetřit na vstupence lze v neděli 25. září v síti multiplexů Cinema City, která v tento den nabízí zvýhodněné vstupné od 60 korun na veškeré projekce.

NGP Opening

Podzimní opening trojice nových výstav chystá Národní galerie Praha na čtvrtek 22. září večer. Ve Veletržním paláci se zpřístupní centrální událost Fotograf Festivalu – přehlídka pojmenovaná Nikdo sem nepatří víc než vy, v níž středoevropští autoři zachycují nedávný politický vývoj v regionu a odhalují mechanismy strategie protestu, reprezentace nebo legitimizace. Otevře se i výstava letošních laureátů Ceny Jindřicha Chalupeckého či expozice V kroužcích dýmu: Portrét moderního umělce.

Lustr Festival

Největší přehlídka ilustrace a komiksu v republice startuje ve čtvrtek 22. září v pražském Kampusu Hybernská. Středobodem bude výstava Divočáci mapující expresivitu v těchto uměleckých disciplínách od Jiřího Šalamouna po dnešní mladé tváře. Ilustrátorka Saki Matsumoto navíc pro festival vybere to nejzajímavější ze současné ilustrátorské scény v Japonska. Lustr potrvá do dne státního svátku 28. září.

Blondýnka

Filmař Andrew Dominik, který zaujal dokumentárním portrétem Nicka Cavea This Much I Know To Be True, se po deseti letech vrací k hrané filmové tvorbě se snímkem podle kontroverzní biografické fikce o hollywoodské divě. Joyce Carol Oates na sedmi stech stranách vylíčila vlastní pojetí tragického osudu Marilyn Monroe, kterou na plátně ztvární Ana de Armas. Příběh hereččina vzestupu a jejích třeskutých partnerských peripetií bude na streamovací platformě Netflix ke zhlédnutí od pátku 23. září.

Pokáč v O2 areně

Vyprodat největší koncertní halu v tuzemsku se rozhodl textař a písničkář Jan Pokorný alias Pokáč, a to v sobotu 24. září. Vedle ústředního interpreta se má na pódiu tento večer objevit řada hostů – nejen profesionálních. Pokáč se rozhodl uspořádal konkurz na amatérského zpěváka či muzikanta, se kterým si před publikem střihne song. „Sešlo se mi několik stovek cover verzí mých písniček. Vybral jsem tvůrce té nejzajímavější a pozval jsem jej do O2 areny, kde si ji spolu zazpíváme,“ doplnil Pokáč. Na koncert zbývá několik desítek posledních vstupenek.

Devět křížů

Dávnou legendu o krvavé události, jež se měla odehrát kolem roku 1540 nedaleko Velké Bíteše a kterou připomíná devět dřevěných křížů blízko dálnice D1 a údajné zjevování zavražděné nevěsty, loni oživila komedie Shoky & Morthy: Poslední velká akce v režii Andyho Fehu. Pověst nyní na jeviště přivádí Městské divadlo Brno ve formě historického muzikálu. Inscenace o velké lásce a žárlivosti až za hrob zde bude mít premiéru v sobotu 24. září. 

Foto: Netflix

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!