Koncertní léto odstatrtují dnes večer Pearl Jam

Koncertní léto odstatrtují dnes večer Pearl Jam 

Kde strávíte dnešní večer? Nad čím budete přemýšlet až po desáté hodině Eddie Vedder uchopí mikrofon a zazpívá první slova Yellow Ledbetter? Pokud zrovna v ten moment nebudete v tichosti stát v 02 Aréně na koncertě Pearl Jam, přijdete o jeden z těch momentů, kdy vám z hudebního zážitku naskáče husí kůže a kolem propluje vlna nostalgie. Vlna, která smete do jednoho všechny fanoušky téhle výjimečné kapely, tvořící jeden z milníků grunge.

Pearl Jam se rozhodli oslavit 20 let na scéně po svém. Celosvětové turné k takovým jubileím patřilo vždy u každé větší i menší kapely, ale Vedder a spol. přihodil svým věrným ještě něco navíc. Dvouhodinový dokument a kniha o kapele se setkaly s nadšenými reakcemi a byl čas začít se pomalu těšit na turné. Po Evropě jsou špendlíky s hlavičkou Pearl Jam zapíchlé pouze v 10ti městech. O to větší štěstí mají čeští fandové, že jedním z nich je i Praha.

Do povědomí širší veřejnosti se Pearl Jam dostali i díky filmu. A to sice režisérskou prvotinu Seana Penna - Into the Wild, se soundtrackem Eddieho Veddera. Po tomto počinu se fanoušskovská základna Pearl Jam rozšířila. Mnohým z nich bylo jistě líto, že na svém loňském samostatném turné, nezavítal Vedder i do Čech. Ale od sólových alb frontmana kapely je k samotným Pearl Jam jen kraťounká cesta. Dnešní večer tedy jistě bude více než dostatečnou náplastí.

Na závěr je třeba upozornit, že pokud se už nedočkavě těšíte, až kluci ze Seattlu zahrají večer Vaše nejoblíbenější skladby, možná budete odcházet lehce zklamaní. Setlist Pearl Jam by klidně mohl kandidovat na ten nejméně stálý ze všech. Může se stát, že budete celé dvě hodiny čekat na Alive či Jeremyho, ale nemusí přijít ani jedna. To, že obě písně zazněly na včerejším koncertě ještě neznamená, že se jich dočkáme i my v Praze. Dalším překvapením by mohla být řada coververzí, kterými Pearl Jam zavírají svou show. Koncert startuje již ve 20:00 předkapelou X.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!