Kam v Praze na Valentýna? Do kina, na bruslení i do skleníku

Kam v Praze na Valentýna? Do kina, na bruslení i do skleníku 

Legenda praví, že čtrnáctého února roku 269 byl římský biskup Valentin popraven za tajné oddávání milenců proti císařově vůli. Oslavte svátek patrona zamilovaných třeba romancí v kině, večerní prohlídkou tropického skleníku nebo večeří v americkém stylu.

Sváteční speciál v zoo

Víkend 12. a 13. března se v zoologické zahradě v pražské Troji ponese ve znamení partnerských zvyklostí jejích obyvatel. V sobotu i neděli od desáté hodiny do půl čtvrté odpoledne se konají komentovaná setkání u tučňáků, emuů, vlků nebo gibonů nebo také trénink lachtanů, během nichž návštěvníci zjistí, jak vypadají jejich námluvy či který z páru se u těchto druhů stará o potomstvo.

Valentýnský běh

Se svou polovičkou, ale třeba i s kamarády nebo rodinou si můžete v neděli 13. února dopoledne přijít zaběhat do Stromovky. Sraz účastníků je o půl dvanácté u Průmyslového paláce.

Romantické filmové klasiky

Na jedny ze základních celovečerních romancí zve žižkovské kino Aero. Od půl páté odpoledne do přibližně třiadvacáté hodiny promítne dvakrát osmdesátkovou klasiku s ikonickým soundtrackem Hříšný tanec s Patrickem Swayzem a Jennifer Grey a mezi těmito projekcemi nabídne také Zápisník jedné lásky z roku 2004 s Ryanem Goslingem a Rachel McAdams.

Večer v džungli

Zajímavosti z milostného života rostlin, sklenička vína z vinice svaté Kláry a udržitelně pěstovaná růže pro dámské osazenstvo nabídne akce výhradně pro páry, která se ve skleníku Fata MorganaBotanické zahradě Troja koná od osmnácté hodiny.

Na americkou večeři

Hard Rock Café na Malém náměstí láká na speciální menu, v němž nechybí newyorský nízký roštěnec z grilu nebo třeba cobb salát, brownies jako dezert, a nakonec koktejl espresso martini. Večeři můžete spojit s návštěvou nedaleké věže Staroměstské radnice, kde se vám rozprostře výhled na historické centrum metropole – otevřeno má do 20 hodin.

Lásky čas s drinkem a DJ

Hlavní hrdina snímku tvůrce Lásky nebeské, Notting Hillu i Deníku Bridget Jonesové zjistí, že má stejně jako jeho předci schopnost cestovat časem a ovlivnit tak svůj soukromý život. Lásky čas v režii Richarda Curtise bude promítat kino Přítomnost v žižkovském Domě Radost, projekci doplní speciální signature drink a set zamilovaných melodií v podání DJ Ivoše.

Lední bruslení pro single

Ledová plocha u obchodního centra Metropole Zličín přivítá všechny nezadané a poskytne jim možnost seznámit se během valentýnského večera. Těšit se mohou na welcome drink, občerstvení, soutěž o ceny, focení i na závěrečný romantický tanec s květinou. 

Koncert FILMharmonie

Kráska a zvíře, La La Land nebo Láska nebeská. Filmová filharmonie rozezní Rudolfinum romantickými melodiemi. Čtvrtý z tematických koncertů bude věnovaný jako již tradičně tomu nejlepšímu, co zaznělo jako doprovod ikonických kousků na stříbrném plátně. Návštěvníci se budou moci zaposlouchat do skladeb legendárních autorů jako jsou Ennio Morricone, John Williams, Jerry Goldsmith a dalších napříč všemi filmovými žánry.

Foto: Pexels

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!