Pražská Jezerka slaví dvacetiny a chystá kontroverzní hru o bratrech Mašínech

Pražská Jezerka slaví dvacetiny a chystá kontroverzní hru o bratrech Mašínech 

Dvacet let existuje Divadelní společnost Jana Hrušínského, která v roce 2004 otevřela Divadlo Na Jezerce. Novinkou aktuální podzimní sezóny se stane původní hra Jana Jirků Mašíni, jež otevře téma stále rozdělující českou společnost.

Mašíni, které scéna v premiéře uvede 14. října, balancuje na hraně otázky, zda rozporuplná odbojářská skupina okolo bratří Mašínů byla hrdinská, či zločinecká.

V hlavních rolích se objeví Milan Šteindler coby ředitel divadla, Jan Slovák v úloze režiséra prahnoucího po realizaci hry o těchto osobnostech a také Miluše Šplechtová, která na jevišti ztvární dnes už sedmaosmdesátiletou Zdenu Mašínovou, sestru Ctirada a Josefa Mašína. Skutečná sourozenkyně se zúčastní premiéry jako host v hledišti.

Divadlo Na Jezerce stále nabízí speciální akci Šťastné úterý. Učitelé, lékaři, zdravotní sestry, hasiči a policisté mají v tento všední den připravenou 25procentní slevu ze vstupenky na libovolné představení. Stačí se na pokladně prokázat pomocí webových stránek zaměstnavatele či služebním průkazem.

Foto: archiv DNJ

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!