Karel Roden v nové komedii svede souboj s indiánem

Karel Roden v nové komedii svede souboj s indiánem 

Poslední klapka nedávno padla v novém projektu režiséra Tomáše Svobody s názvem Indián. Nová komedie vypráví o hektickém životě finančníka Ondřeje Jonáše, do kterého nedopatřením vstoupí duch indiánského náčelníka s naprosto odlišnými životními hodnotami. V hlavních rolích se představí Karel Roden, Daniel Olbrychski, ve vedlejších rolích se objeví například Martin Myšička nebo Vica Kerekes.

Ondřej Jonáš (Karel Roden) vede úspěšnou firmu, je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. Jeho život je plný lží a přetvářky a jeho hlavním smyslem jsou peníze. Na na cestě z Ameriky, kde Ondřej dojednal životní obchod, letadlo přelétána nad hřbitovem. Duch indiánského náčelníka (Daniel Olbrychski), jehož pohřeb právě v tu chvíli probíhal, při svém stoupání do nebes narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje.

A tenhle duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně velmi odlišné představy. Takže ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný a otravný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho k lepšímu. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky.

Udělat běžnou komedii na vymyšlené vtipy, to umí každý. Ale já chtěl komedii jinou, kvalitní, s humorem, který vychází ze situace přirozeně. 

autor námětu a spoluscenárista Patrizio Gente

Film Indián je mezinárodním projektem - do původně česko-slovenské koprodukce se zapojilo později i Polsko. Režie se ujali Tomáš Svoboda a Vladimír Kriško. Scénář napsali Tomáš Svoboda a Patrizio Gente. Titulní skladbu k filmu nazpívala kapela Horkýže Slíže a skladba Indián bude i součástí jejich nového alba, které by mělo vyjít na podzim tohoto roku.

Duch náčelníka se snaží hlavního hrdinu přesvědčit o změně způsobu života a myšlení, což se mu ale nedaří… "Nakonec mu ale změní život ve všech oblastech, ve vztahu k rodině, dětem, manželce, k zaměstnání, profesi, ale i k Bohu, k nějakým transcendentním věcem a hlavně ve vztahu k planetě," vysvětlil režisér snímku Tomáš Svoboda s tím, že komičnost situací vychází z neustálého vysvětlování "pravd" náčelníkem finančníkovi v rámci vnitřního boje.

Hlavní roli finančníka a nekompromisního materialisty Ondřeje Jonáše ztvární Karel Roden"Karel Roden nám dokonale zapadl do dvojrole a bezpochyby to byla ta nejlepší volba. Role se zhostil bravurně. Pro herce to byla také určitě velká výzva si takovou roli zahrát," popisuje volbu hlavního hrdiny autor námětu Patrizio Gente.

Ve vedlejších rolích si zahrají Martin Myšička, Vica Kerekes, Marta Trzebiatowska, Juraj Kemka, Lukáš Latinák, Jaroslav Dušek, Štěpánka Fingerhutová, Ester Geislerová, Vlado Černý, Anna Šišková, Jiří Dvořák, Tomáš Měcháček, Zuzana Kraváriková, Petra Nesvačilová, Jana Stryková, Martin Pachlát, Tomáš Matonoha, Oliver Oswald a další. 

Nový film bude uveden do kin 3. března roku 2022.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!