Cirk La Putyka zahajuje nepřetržité online maratony performancí Umělec v izolaci

Cirk La Putyka zahajuje nepřetržité online maratony performancí Umělec v izolaci 

Prázdný prostor Jatek78 v pražských Holešovicích oživuje novocirkusový soubor Cirk La Putyka sledem divadelních happeningů, kdy se na jevišti vždy po čtyřiadvaceti hodinách vystřídá herec či herečka. Umělci v živém přenosu předvedou všechny své role, budou zpívat, předčítat nebo třeba malovat.

Poté co vláda vyhlásila další lockdown, nemůžeme zůstat nečinně sedět a nic nedělat. Z uměleckého přetlaku i z frustrace ze stále se zhoršující situace rozsvěcíme v divadelním sále a začínáme hrát. Pro prázdné hlediště, samozřejmě, zato déle, než je zvykem. Dvacet čtyři hodin denně,“ uvedl herec a režisér Rosťa Novák mladší, jehož vystoupení, než předá štafetu, probíhá do úterního poledne a sledovat jej lze na facebookové stránce či YouTube kanálu souboru. 

Happening je další z kulturních akcí během pandemie pod hlavičkou iniciativy #kulturunezastavis. Zapojit se do něj mohou sami diváci, kteří mají možnost performerům zavolat na telefonní číslo, a to 774 679 505. Druhého března odpoledne se publikum může těšit na dalšího účinkujícího Adama Jouru, jenž je znám z představení Kaleidoscope nebo Mimo provoz.  

Foto: archiv Cirk La Putyka

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!