Davová psychóza zachvátila Olomouc

Davová psychóza zachvátila Olomouc90%

We support occupy Davová psychóza Tour 2012 – tak zní název turné československé punkové legendy. Davová psychóza, která zažila již tzv. zlatou éru socialismu, slaví tento rok své 25. narozeniny. A jak jinak je oslavit než společně se svými fanoušky? Po roce a půl vyrazila tato slovenská banda na koncertní šňůru, kterou zahájila 30. března v Košicích. Během měsíce odehraje celkem šestnáct koncertů – šest v České republice a deset na Slovensku. Ve středu 11. dubna vystoupila skupina také v Olomouci, kde zahrála pro své fanoušky společně se skupinou Empty Hall of Fame.

Ačkoliv se většina koncertů Davové psychózy vyznačuje velkým počtem návštěvníků, o olomouckém U-klubu se nedá zrovna říci, že by „praskal ve švech“. Při předskokanské hardcorové skupině Empty Hall of Fame postávalo před pódiem opravdu zanedbatelné množství posluchačů. Přesto členové skupiny předvedli dobrou show doprovázenou odvazovými songy. Velkým plusem také bylo, že si pro fanoušky vytiskli texty svých písní. Po jejich posledním čísle však nikdo neprotestoval, že mizí z pódia. Další na řadě byla přece skupina, kvůli které většina přišla.

Davová psychóza hned při nástupu na pódium ukázala, že dá do koncertu všechno. I přes mizernou návštěvnost odehrála téměř devadesátiminutový koncert s velkým nasazením. Skupina prostřednictvím písní řeší věci týkající se velkých nerovností ve společnosti, proto byly během večera slyšet songy, které řešily především současnou politiku. Za výbornou show se snažili fanoušci odvděčit co nejlepší atmosférou. Pár odvážlivců si zapogovalo, jiní postávali u stage a odměňovali písně hlasitým aplausem.

Na otázku, co říkají návštěvnosti, odpověděl zpěvák skupiny Jano: „ No tak nebyli jsme moc nadšený, to je jasné, nic příjemného samozřejmě…. Došlo padesát lidí, ale hráli jsme tak, jako kdyby došlo pět tisíc.“ Skupina se snaží hrát pro všechny své fanoušky stejně. Avšak malá návštěvnost nutí k zamyšlení.

Co říci závěrem? Snad jen to, že olomoučtí pankáči, kteří zůstali místo koncertu doma, udělali velikou chybu. Obě skupiny hrály výborně. Texty písní i hudba nakopávaly a kdyby v klubu někdo seděl, určitě by ho nadzvedly ze židle. Doufám, že Davovou psychózu nízká návštěvnost příliš nezmění a zůstane taková, jaké je již 25. let!

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!