KulTýden od 8. do 14. února: antivalentýnské filmy, hudba Zlatých glóbů i portrét Jaromíra 99

KulTýden od 8. do 14. února: antivalentýnské filmy, hudba Zlatých glóbů i portrét Jaromíra 99 

V mrazivém šestém týdnu nového roku nechybí performeři za sklem, ochutnávka německy mluvených snímků nebo novinka literáta Iana McEwana. Poslechněte si nové vydání KulTýdne, podcastového přehledu kulturních událostí.

Mimořádná sedmidenní edice přehlídky německé, rakouské a švýcarské kinematografie se přesouvá na internet. Co o Das Filmfestu prozrazuje Sarah Polewsky z Rakouského kulturního fóra v Praze? Které nominace v hudebních kategoriích ocenění Zlatý glóbus letos stojí za povšimnutí? Do jedné z kobek na pražské náplavce se přesouvají performeři pod hlavičkou akce Cirkopolis za sklem. Podrobnosti poskytuje umělecká ředitelka festivalu Šárka Maršíková.

 

Život a tvorba hudebníka a výtvarníka Jaromíra Švejdíka aka Jaromíra 99 jsou pevně spjaté se severomoravskými horami. Do jakých míst zavítali tvůrci dokumentárního portrétu s podtitulem Tam, odkud jsem? To poodhaluje autorka námětu Monika Bobková. Český překlad sci-fi novely „básníka perverze“ Iana McEwana s názvem Stroje jako já vychází v těchto dnech. Co o díle soudí překladatel Ladislav Šenkyřík? Na závěr přinášíme tipy na filmy, které nabourávají zamilovaný valentýnský stereotyp. 

Poslechněte si i další epizody podcastu KulTýden, který vychází každé pondělí. 

Foto: Everett Colection

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!