Zpověď Delonova syna i objevy o Kafkovi. Přinášíme lednové knižní novinky

Zpověď Delonova syna i objevy o Kafkovi. Přinášíme lednové knižní novinky 

Leden na trh vane prvotinu syna slavného Alaina Delona, publikaci plnou nečekaných informací o Franzi Kafkovi nebo výletové tipy po celé Evropě pro rodiny s dětmi. Podívejte se na náš přehled měsíčních knižních novinek.

Z rodu vyvolených – Alain-Fabien Delon

Jméno francouzského herce Alaina Delona asi nikomu není neznámé. Jeho nejmladší syn, který má v občance totožné jméno a stejně jako rodič se živí herectvím, ale i modelingem, se ve své knižní prvotině přejmenoval na Alexe Delvala. Formou fiktivních zpovědí vypráví o životě ve stínu slavného otce, kterému se chce vyrovnat.

To že je Kafka? 99 odhalení – Reiner Stach

Název nejnovější knihy literárního vědce Reinera Stacha zasvěcené pražskému německému spisovateli Franzi Kafkovi napovídá, že po jejím přečtení možná přehodnotíte svou dosavadní představu o sklíčeném géniovi. Autor přichází s téměř stovkou poznatků a objevů, které jsou zcela protikladné zažitým klišé o nepochopeném intelektuálovi.

 

Kniha na výlety – Joachim Dvořák, Johana Švejdíková, Mia Dvořáková

Po úspěšné crowdfundingové sbírce na HitHitu se interaktivní kniha plná cestopisných reportáží pro děti i jejich rodiče z pera zakladatelství Labyrint Joachima Dvořáka, kterému byly inspirací pět let dlouhé toulky s dcerou Miou, dostává s novým rokem na trh. Vydejte se s jejich knihou plnou výletových tipů, rad a zábavných úkolů třeba do Helsinek, Amsterdamu, Ženevy nebo New Yorku.  

Čína v deseti slovech – Jü Chua

Dá se mnohotvárná asijská velmoc shrnout do pouhých deseti slov? Odpověď skýtá kniha jednoho z nejvýznamnějších současných čínských spisovatelů, jenž prostřednictvím desítky esejů přibližuje dramatickou transformaci své domoviny. S ironií a občas i nostalgií poskytuje vlastní zážitky i vyprávění svých známých nebo třeba jen z doslechu.

 

Sydney (My dva z B.) – Tereza Horváthová

Malý Tonda žije s bratrem a rodiči na maloměstě ve zdevastovaném domě. Do školy chodí pěšky, protože na jízdné nezbývají peníze, doma nejde elektřina a navíc často mívá hlad. Chlapec má však plán, jak se z nouze dostat ven. Ilustrovaný příběh Terezy Horváthové o tom, co znamená ztratit domov, a o bezvýchodné situaci rodiny, která se snaží přežít, je určen zejména starším školákům.

Foto: archiv nakladatelství

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!