Neviditelná výstava volá o pomoc. Za finanční příspěvky vypsala odměny na Hithitu

Neviditelná výstava volá o pomoc. Za finanční příspěvky vypsala odměny na Hithitu 

O pomoc žádá veřejnost Neviditelná výstava v Praze, která se během druhé vlny koronaviru v Česku potýká s existenčními problémy. Na crowfundingovém portálu Hithit nabízí za finanční příspěvky vstupenky na prohlídku expozice, ochutnávku vín potmě nebo „neviditelnou“ večeři.

Provozní Neviditelné výstavy by z finanční injekce od veřejnosti pokryly náklady na pronájem prostor a mzdy třech desítek nevidomých či slabozrakých zaměstnanců. Sbírka na Hithitu trvá do poloviny prosince, jako cílovou částku si organizátoři stanovili čtvrt milionu korun.

 

Neviditelná výstava funguje v metropoli už desátým rokem. Prostřednictvím interaktivní prohlídky přibližuje každodenní život lidí se zrakovým handicapem, návštěvníci procházejí absolutní tmou a spoléhají se pouze na ostatní smysly. Své osobní zkušenosti jim předávají nevidomí průvodci.

Kromě expozice pořádá Neviditelná výstava každoročně i řadu akcí mimo své prostory, program chystá například u příležitosti celosvětového Dne bílé hole. Organizuje i gastronomické zážitky potmě nebo speciální prohlídky. 

Foto: Neviditelná výstava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!