Proudcast s Marianem Vojtkem: Rolí Fantoma opery se mi splnil sen. Zákulisí pro mě bylo posilovnou

Proudcast s Marianem Vojtkem: Rolí Fantoma opery se mi splnil sen. Zákulisí pro mě bylo posilovnou   

Dnes je to přesně 34 let, co představil Andrew Lloyd Webber londýnskému West Endu svého záhadného Fantoma opery. Tajuplný muž v černém plášti a s bílou maskou na tváři fanoušky muzikálů doslova okouzlil. Dnes je již naprostým kultem, který se dočkal mnoha jazykových verzí. Tu svou má také Česká republika. Nejen na ní jsme zavzpomínali s dalším hostem Proudcastu Informuji.cz Marianem Vojtkem, českým Fantomem.

“Fantom opery v mé mysli samozřejmě přetrvává dál. Já jsem jeho fanouškem už spoustu let a tahle role byla mým splněným sněm,” říká Marian Vojtko, který ztvárňuje českého Fantoma od roku 2014, kdy proběhla v pražské GoJa Music Hall slavnostní premiéra. “Jsem šťastný, že se Fantom opery do České republiky dostal v mé éře. Kdy jsem si ho mohl zahrát. Už jednou se Fantom vrátil, tak doufejme, že to producent František Janeček opráší a ještě si to někdy zahrajeme,” přeje si. 

Fantoma opery viděl i na newyorské Broadwayi, kde se dokonce zúčastnil castingu. “Když jsem se z Ameriky vrátil, tak mi přišel email, že mě očekávají v dalším kole, ale když jsem si uvědomil, že bych musel opět absolvovat to samé a ještě nebylo jisté, jestli ano nebo ne, jestli nebudou další kola. Říkal jsem si, že kvůli tomu možná zkrachuju,” směje se Marian Vojtko, který nakonec na druhé kolo do Ameriky neletěl.Nikdo neví, možná by to vyšlo. Ale řekl jsem si, že i v České republice umíme hezké muzikály,” dodává.

“Ta role je náročná jak po pěvecké stránce, tak po té fyzické. Musel jsem během krátké chvíli vyšplhat až nahoru pod střechu, abych vzápětí musel seběhnout dolů, pak zas nahoru. Celé představení jsem byl v pohybu. Pořád jsem něco zpíval, řval, utíkal, hrál. Ono to je docela náročné, byla to pro mě taková malá posilovna, dodává Marian Vojtko.

Proč nebyl český Fantom opery úplně stejný jako ten na Broadwayi? Na jakou píseň se vždy nejvíc těšil? A co by popřál muzikálu k jeho 34. narozeninám? Na legendárního Fantoma opery jsme zavzpomínali s Marianem Vojtkem. Celý rozhovor si poslechněte na streamingových službách nebo stisknutím zelené šipky níže!  

 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Proudcast s Marianem Vojtkem: Rolí Fantoma opery se mi splnil sen. Zákulisí pro mě bylo posilovnou  Proudcast s Marianem Vojtkem: Rolí Fantoma opery se mi splnil sen. Zákulisí pro mě bylo posilovnou
 

Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!