Divadlo Kampa uvede v premiéře pohádku z jihočeského dvorku Jmenuji se orel

Divadlo Kampa uvede v premiéře pohádku z jihočeského dvorku Jmenuji se orel 

Pražská scéna na Kampě představí v pátek 24. září pohádkový muzikál Jmenuji se orel od svého domovského souboru.

Divadlo Kampa vstupuje do dvanácté sezóny s příběhem o slepici, která neměla strach roztáhnout křídla a předvést let orla, který nikdy předtím neviděla. Čas netráví v hejnu, ale naopak se kamarádí s kocourem, netopýrem, labutí nebo bobrem. 

Inscenace vhodná pro děti starší pěti let vznikla podle stejnomenné dětské knihy Jmenuji se orel domácí spisovatelky s pseudonymem Romi Grey, která za publikaci získala nominaci na Magnesia Litera pro objev roku. 

Kniha i představení má několik rovin, jedna rovina je příběh vynesené slepice, která se dostane z klecového chovu na jihočeský dvorek, příběh o tom, že lepší je vajíčka od klecáků nekupovat a že zvířeti je lépe na čerstvém vzduchu než v kleci v hale,“ uvedla ústřední představitelka Agáta Dušková, která alternuje se Sofií Adamovou.

„Pro mě osobně jde ale příběh ještě dál a vnímám ho jako poselství o svobodě jako takové. Ať už zvířecí nebo lidské. O svobodě žít, zkoumat, objevovat, pozorovat, hrát si, zažívat dobrodružství nebo třeba jenom být,“ doplnila herečka.

Pro mě je ještě důležité téma rodiny, kterou slepice z chovu nikdy nepoznala a v průběhu představení objevuje, co rodina je. A taky nachází velké přátelství, dodal hereččin partner v životě i na jevišti Marek Menšík.

Nejbližší reprízy představení se uskuteční 16. a 20. října. 

Foto: Divadlo Kampa

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!