Detektivní prohlídky i večerní show. Švandovo divadlo chystá Den otevřených dveří

Detektivní prohlídky i večerní show. Švandovo divadlo chystá Den otevřených dveří  

Rovněž tento rok chystá oblíbená smíchovská scéna Den otevřených dveří plný neobyčejných prohlídek pro veřejnost. Zájemce provedou po Švandově divadle členky a členové hereckého souboru, mezi nimi nebudou chybět Bohdana Pavlíková, Natálie Řehořová, Marie Štípková či Oskar Hes. Během prohlídky budou návštěvníci pátrat po ukradeném předmětu.

Součástí prohlídkového okruhu bude kromě detektivního pátrání také místo činu z krimi dramatu Lady Macbeth z Újezdu, který Švandovo divadlo odpremiérovalo na jaře tohoto roku a na prkna se vrátí i v začínající divadelní sezóně. Den otevřených dveří proběhne v úterý 8. září, prohlídky startují ve 14.00 a uskuteční se každou hodinu až do 19.00. Vstup je zdarma a nutná není ani rezervace.

Co návštěvníci během prohlídkové trasy uvidí? Prohlédnou si jeviště Velkého sálu a nahlédnou také do hereckých šaten, maskérny, skladu garderoby, prostoru za scénou i do dalších divákům jindy nepřístupných míst. Celý den bude také otevřena divadelní kavárna a k dispozici budou také workshopy zaměřené na výuku herectví, pohybu, rétoriky, fotografie, scénografie a dalších uměleckých disciplín.

Ve večerních hodinách pak čeká zájemce program před divadlem, kde se uskuteční male hudební matiné. Vystoupí během něho skupina Alotrio, jehož členkou je herečka a zpěvačka Natálie Řehořová, která je představitelkou hlavní ženské role ve zmiňovaném dramatu Lady Macbeth z Újezdu. O moderaci se postará Marie Štípková.

Švandovo divadlo v závěru svého Dne otevřených dveří představí veřejnosti také zbrusu nové fotografie hereckého souboru. “Moje fotografie vždy odrážejí rozpor mezi pořádkem a nepořádkem jak ve světě předmětů, tak v mysli těch, které moje snímky zachycují,” vysvětluje autor nových fotografií Tomáš Vrána.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Detektivní prohlídky i večerní show. Švandovo divadlo chystá Den otevřených dveří
 

Mohlo by se ti líbit...

Švandovo divadlo nabízí i další akce

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!