Brno přivítá muzikálovou Pretty Woman. Známý příběh doplní písně Bryana Adamse

Brno přivítá muzikálovou Pretty Woman. Známý příběh doplní písně Bryana Adamse  

Kdo by neznal okouzlující romantickou komedii Pretty Woman, v níž si hlavní roli střihli okouzlující Julia Roberts a charismatický Richard Gere? Populární příběh se z televizních obrazovek přesune na muzikálová prkna Městského divadla v Brně.

Na to, že by mohla Pretty Woman fungovat i na divadelní scéně, přišli v roce 2014 autor filmového scénáře J. F. Lawton a režisér snímku Garry Marshall. Přestože Marshall během příprav zemřel, zbytek tvůrců pokračoval v práci. Do muzikálové verze chyběla ale hudba a písně. Proto oslovili Bryana Adamse a Jima Vallance.

Poprvé se muzikál představil v roce 2018 v Chicagu. Následovala Broadway a v únoru 2020 také londýnský West End. V říjnu tohoto roku by mělo muzikálovou verzi nejslavnější hollywoodské romance na svých prknech přivítat také Městské divadlo Brno. Režie se ujal Stanislav Moša, na herecké obsazení proběhne na konci srpna konkurz.

Kdo si zahraje pohlednou a temperamentní dívku z chudých poměrů Vivian a trošku snobského, avšak srdečného Edwarda je tak zatím ve hvězdách. Jisté ale je, že příběh prostitutky a byznysmena vezme za srdce v divadle stejně jako u televizních obrazovek.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Městské divadlo Brno nabízí i další akce

Místo konání: Městské divadlo Brno

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!