Casting na lásku. Humor funguje dobře, romantika sklouzává ke kýčovitosti

Casting na lásku. Humor funguje dobře, romantika sklouzává ke kýčovitosti40%

Snímek režisérky a scenáristky Evy Toulové v sobě má plno potenciálu pro původně zamýšlený sitkomový seriál, jako celovečerní film se však nepovedl. I přes zdařilé humorné situace v sobě skrývá spoustu kýče a špatně uchopených rolí.

Ústřední postavou snímku Casting na lásku je neúspěšná herečka Stela Nebeská (Tereza Petrášková), která s přibývajícím věkem ztrácí naděje na hvězdnou kariéru. Na castinzích zažívá jedno odmítnutí za druhým. V osobním životě Stela nezáří o nic víc než na jevištních prknech, manžel ji začne podvádět a ani se to nijak nesnaží skrývat.

Stela už nemá co ztratit, a tak vymyslí nevěrnému manželovi pomstu. Zapřísáhne se, že si ze zástupu dřívějších obdivovatelů najde někoho, před kým její nevěrný manžel zbledne závistí. Vyhlásí svůj soukromý konkurz na lásku. Začne chodit na schůzky, ale každá z nich je výstřednější než ta předešlá.

Snímek relativně dobře funguje jako komedie. Scénář je plný humorných scén, které jsou postaveny zejména na bizarnosti Steliných nápadníků a společných schůzek. Diváci tak mohou být svědky zdolávání lanového parku v silonkách a šatech, neurotičnosti koktavého muže v kavárně a perverznosti filmaře při jednom z castingů.

Film se však prezentuje jako romantická komedie, a právě u romantiky nastává kámen úrazu, jelikož veškeré romantické scény sklouzávají až k otřesné kýčovitosti. Muž dohánějící hlavní hrdinku na letišti či mylná záměna milenky za sestru. Jmenujte jakékoliv klišé z romantických filmů, je tam. Vztahy působí nepřesvědčivě, každé „miluji tě“ zní falešně.

Pro Terezu Petráškovou je úloha v Castingu na lásku teprve druhou zkušeností s celovečerním snímkem, přesto předvedla uspokojivý výkon, což je něco, co se o jiných hercích říct nedá. Jmenovitě Martin Sitta, Lukáš Langmajer či Vojtěch Babišta ve svých rolích působí afektovaně a nepříjemně. Zuska Velichová coby Stelina sokyně Tamara je naprostou katastrofou.

Režisérka Eva Toulová prozradila, že dílo původně zamýšlela jako sitkomový seriál. Snímek v sobě má hodně potenciálu pro tento formát. Jako celovečerní počin se však nevyvedl. Humornost scénáře táhnou ke dnu filmová klišé a vesměs špatné herecké výkony.

Foto: Copperfilm

Názor informuji.cz: 40%

Kdy a kde dávají film: Casting na lásku

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Podobné filmy

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!