SOUTĚŽ: Katka: Příběh narkomanky. Vyhrajte knihu drásavých rozhovorů od Michaela Třeštíka

SOUTĚŽ: Katka: Příběh narkomanky. Vyhrajte knihu drásavých rozhovorů od Michaela Třeštíka  

Život drogově závislé Kateřiny Bradáčové zachytila v časosběrném dokumentárním snímku Katka režisérka Helena Třeštíková. Nyní vychází série autentických výpovědí narkomanky a prostitutky v knižní podobě z pera Michaela Třeštíka, které fotografiemi doprovodil jeho syn Tomáš. Zasoutěžte si s námi o publikaci.

SOUTĚŽ JIŽ BYLA UKONČENA

Kniha Katka: Příběh narkomanky líčí epizody z dětství, dospívání, cestě ke drogám a těhotenství Kateřiny Bradáčové, která je protagonistkou dokumentu Katka z roku 2009. Helena Třeštíková ji sledovala po čtrnáct let, kdy se potýkala se závislostí i snahami o odvykání, prostitucí a fyzickým i psychickým rozkladem. Michael Třeštík se v publikaci ohlíží za dosavadním osudem dnes třiačtyřicetileté ženy a přináší odpověď na otázky, které přinesl zmíněný film.

Na jaře loňského roku přišla Katka s tím, že chce o svém životě napsat knihu. Dohodli jsme s ní pravidelná setkávání, kdy ona bude vyprávět, moje žena ji bude natáčet na diktafon a já to sepíšu. Ale jen na prvním setkání byla Katka schopna souvisleji mluvit. Na ostatní buď přišla ve stavu, že mluvit srozumitelně nemohla, nebo nepřišla vůbec. Knihu jsem tedy sestavil ze stovek hodin namluvených při natáčení filmů a z toho, co se z její duše podařilo zachránit,“ uvedl autor.

Během setkávání s Katkou pořizoval fotografie Tomáš Třeštík, společný syn Michaela a režisérky snímku. „„Pořád v ní asi trošku vidím tu moc hezkou holku, kterou kdysi byla. Katka je moje kamarádka. Kamarádka, co dělá plno věcí špatně. Možná mi to odpouštění a přehlížení jejích přešlapů pomáhá líp snášet mé vlastní chyby. Možná proto její příběh lidi tak přitahuje, protože neodsoudit někoho, kdo si objektivně úplně všechno pokazil, vyvolává určitý pocit vlastní vznešenosti,“ vyjádřil se fotograf.

Chcete vyhrát knihu Katka: Příběh narkomanky? Stačí odpovědět na naši soutěžní otázku a mít štěstí při losování. Máme pro vás 3x1 publikaci.

Soutěžní otázka:

Jak se jmenuje dokument Heleny Třeštíkové o slavné české herečce Lídě Baarové z roku 2016?

A) Mallory

B) Zkáza krásou

C) Soukromý vesmír

Správnou odpověď nám napište do komentáře pod příspěvkem se soutěží na našem facebookovém profilu nebo na e-mail soutez@informuji.cz. Výherce vyhlásíme ve středu 1. července. Přejeme hodně štěstí!

Poskytnuté údaje nebudou použity k marketingovým účelům ani k jiné manipulaci.

Vyhrazujeme si právo soutěž kdykoliv ukončit, případně změnit její pravidla. V případě neobdržení vstupenek a soutěžních materiálů od našich partnerů nedodáme tyto materiály (výhry) výhercům.

Foto: Tomáš Třeštík, archiv Motto

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rozhovory

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!