Shakespeare se viru nezalekl, předprodej na tradiční letní Slavnosti začne na začátku června

Shakespeare se viru nezalekl, předprodej na tradiční letní Slavnosti začne na začátku června 

"Budem hrát zas. A pořád víc," hlásají organizátoři Letních shakespearovských slavností. Předprodej na představení do Prahy, Brna a Ostravy zahájí ve středu 3. června.

Se zkráceným programem a mnoha bezpečnostními opatřeními. Přesto se William Shakespeare i letos vrátí do třech největších měst v České republice. Letní shakespearovské slavnosti odstartuje 21. července v Brně Zimní pohádka. V Praze diváci poprvé zhlédnou představení Dobrý konec všechno spraví. Nebudou chybět ani Hamlet, Zkrocení zlé ženy, Mnoho povyku pro nic, Komedie omylů a Veselé paničky windsorské. Letošní přehlídka naopak neuvede premiéru Bouře, poslední samostatně napsanou hru slavného anglického dramatika. Ta se se přesouvá na příští rok. 

"Letošní ročník bude jiný. Možná dobrodružnější, ale jistě hodně zábavný. Vstupenky začneme prodávat do hledišť se sníženým počtem míst. V případě, že bychom byli nuceni z důvodu vládních nařízení akci zastavit a nehrát, vstupné divákům vrátíme," upřesňuje podmínky umělecký ředitel festivalu Libor Gross.

Kapacita hledišť Letních shakespearovských slavností je v řádech stovek diváků na jedno představení. Organizátoři počet míst a rozestupy mezi diváky upřesní podle aktuálních nařízení vlády. Těží ale z faktu, že se hraje pod širým nebem. Samozřejmostí je dezinfekce prostor a další opatření, která umožní divákům kulturní zážitek bez rušivých elementů.

Vstupenky je možné zakoupit od 3. června 2020. Na stránkách festivalu už je k dispozici celý program Slavností. Diváci budou moci zakoupit lístky také na představení v Bratislavě. Datum předprodeje bude upřesněno. Výše se podívejte na krátký shot z focení k minulému ročníku.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!