Jazz Dock v létě přivítá Davida Kollera hned osmkrát

Jazz Dock v létě přivítá Davida Kollera hned osmkrát 

Po více než dvou měsících se v pondělí 25. května otevírá komorní hudební klub Jazz Dock na pražském Smíchově. Kromě jazzmanů do něj během příštích měsíců zamíří mimo jiné i David Koller, který chystá koncertní šňůru se svým akustickým bandem.

Po nucené pauze v souvislosti s koronavirou pandemií, která klub na Vltavě uzavřela 10. března, obnovuje Jazz Dock za přísných hygienických podmínek program. O zahajovací koncert se v pondělí postará domovský šestnáctičlenný big band Jazz Dock Orchestra, který publiku nabídne skladby od klasiků žánru jako od Dukea Ellingtona, Thada Jonese nebo Charlese Minguse.

Do konce měsíce stihne klub uvést také jednočlenný „orchestr“ Circus Ponorka nebo polsko-kubánskou vokalistku Yvonne Sanchez.

červnu se návštěvníci můžou těšit na vystoupení Czech & Slovak Bass Night, které bylo původně kvůli vládním opatřením odloženo. Během speciálního večera se na pódiu představí tři basisté, kteří se výrazně zapsali do československého jazzu posledních dvou dekád.

Zahraje Rastislav Uhrík v duu se saxofonistou Marcelem Bártou, chybět nebude ani kontrabasista Petr Dvorský spolu se svým triem, které sestavil speciálně pro tuto příležitost. Na klavír jej doprovodí Stanislav Mácha a na bicí nástroje Jiří Slavíček. Akci uzavře kvartet Josefa Feča.

Letní měsíce budou ve znamení zvučných jmen domácí hudební scény. Na pódiu jazzového přístavu se objeví třeba bluesman Peter Lipa nebo funk-rockové uskupení -123min. Vrcholem prázdninové sezóny se stane osm koncertů Davida Kollera, jenž kvůli omezení festivalů míří do komorního prostoru. V akustickém aranžmá zazní hity skupiny Lucie jako Amerika nebo Chci zas v tobě spát, ale i novější interpretovy singly.

Foto: Facebook David Koller

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Jazzová sekce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!