Historicky první Comic-Con v Praze přivítá scenáristu seriálu Doctor Who i české tvůrce

Historicky první Comic-Con v Praze přivítá scenáristu seriálu Doctor Who i české tvůrce 

Festival popkultury Comic-Con, který se letos poprvé uskuteční v Praze, odhalil hosty pilotního ročníku z řad domácích i zahraničních spisovatelů, scenáristů a komiksových tvůrců. Fanoušci se s nimi budou moci setkat o víkendu 7. až 9. února v O2 universu.

Hvězdou prvního ročníku Comic-Con Prague se stane britský spisovatel Ben Aaronovitch, který se nejvíce dostal do povědomí coby autor scénáře několika epizod kultovního televizního seriálu Doctor Who. Na festivalu představí svá knižní díla, mezi jeho nejznámější patří Řeky Londýna, Zvony Londýna, Strom viselců nebo Měsíc na Soho.

Na festival dorazí také řada domácích spisovatelů. „Svou účast potvrdili Miroslav Žamboch či František Kotleta. Dorazí také Vilma Kadlečková, Petra Neomillnerová, Karolína Francová, Kristýna Sněgoňová, Jan Kotouč či Jiří Walker Procházka,“ nechal se slyšet programový ředitel Václav Pravda.

František Kotleta. Foto: Comic-Con Prague

Během pátku a soboty se s nimi uskuteční diskuze na rozmanitá témata jako moderní akční fantastika, česká fantastika v angličtině, psaní sexuálních scén, tvorba literárních světů, fantastické příběhy v českém prostředí, moderní česká high fantasy nebo povídky a povídkové sbírky.

Hlavní program je naplánován na poslední festivalový den, kdy proběhnou nejrůznější akce se zahraničními spisovateli, komiksovými tvůrci, proslulými tuzemskými literáty i redaktory.

Comic-Con Prague kromě renomovaných autorů uvede také začínající tvůrce. „Máme radost, že na naší akci můžeme přivítat i mladé talenty domácí literatury, třeba Katku Šardickou, jež v loňské anketě Kniha roku zvítězila v kategoriích Young Adult a Objev roku, nebo talentované spisovatele Pavla Bareše či Martina Bečana,“ doplnil marketingový ředitel pořádající společnosti Active Radio Pavel Renčín.

Dorazí také komiksoví malíři a ilustrátoři z Česka i zahraničí, ať už Brian Azzarello, John McCrea, Rafa Garres, Vlastislav Toman, Petr Kopl nebo Jonáš Ledecký. Přítomnost jednotlivých hostů můžete sledovat zde

John McCrea. Foto: Comic-Con Prague

Historie popkulturního festivalu sahá do roku 1970, kdy se konal vůbec první ročník v americkém San Diegu. Akci založila čtveřice místních fanoušků komiksu, později známá jako San Diego Comic Book Convention. V průběhu následujících dekád se festival rozrostl po celém světě.

Ben Aarovitch. Foto: Comic-Con Prague

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!