Designblok se ve Superstudiu Futurama zaměřil na nábytek a bytové doplňky

Designblok se ve Superstudiu Futurama zaměřil na nábytek a bytové doplňky 

Designblok 2011 se letos soustředí do dvou Superstudiích. Šporkovského palác je zaměřen především na módu a šperky. V karlínském Superstudiu Futurama se můžeme až do neděle kochat krásným nábytkem, bytovými doplňky, zajímavými svítidly. Futurama je moderní čtyřpatrový kancelářský prostor, který působí svěže, čistě a navzdory počtu návštěvníků jsem neměla vůbec pocit stísněnosti, což je oproti minulému ročníku příjemná změna.

Doporučuji nepodlehnout únavě a dojít až do posledního patra, v němž se soustředí sekce Young and Fresh. Mladí designéři a designerské školy hýřily originálními nápady, vtipným provedením a zároveň nechyběl smysl pro detail. Nešlo si nevšimnout prezentace skupiny Protiklady, kde vystavují mimo jiné osvětlení ve tvaru hmyzu vytvořené ze starých lampiček. Flux chair nás pro změnu okouzlili svými skládacími židlemi. Plastová křesílka se hodí na zahradu, do bytu i do kempu, složená jsou během minuty a nést si je můžete tak lehce jako kabelku.

Působivý byl i prostor pro prezentaci značky Nike, kde jsem si tak trochu  připadala jako v Kubrickově Mechanickém pomeranči. Na své si ale přijdou i milovníci ověřených českých výrobců, mezi něž neodmyslitelně patří TON, výrobce židlí a stolů. Papelote představil mimo svých proslulých zápisníků krásné papírové vázy a krabičky. Co dodat, byla to opět radost pohledět a Designblok je i letos natolik různorodý, že si snad každý návštěvník přijde na své.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!