Prague Fashion Weekend - velká módní inspirace!

Prague Fashion Weekend - velká módní inspirace! 

A je to za námi. Letošní Prague Fashion Weekend už skončil, ale inspirace nám zůstává! Stát u nekonečně dlouhého mola a sledovat, jak se po něm procházejí modelky v šatech českých i zahraničních návrhářů, to si jistě nenechal ujít žádný z módních nadšenců, a tak se poslední zářijový víkend všichni seběhli do Prahy.

Ačkoliv jsem správná Jihočeška, nečekala jsem a v sobotu jsem vyrazila na Fashion Weekend v Praze. Sobotní program začínal v jednu hodinu, takže jsem stihla i ranní kávu ve Starbucks, který nám v Budějovicích žalostně schází. Ze začátku jsem ze všeho byla tak nějak nesvá, stála jsem kousek od luxusního mola uprostřed Pařížské ulice a všude kolem nejen načesané modelky, ale i přihlížející odění do slušivých modelů. Strach ze mě opadl, když nás oslovila neznámá holčina a chtěla si nás vyfotit pro www.czechoriginalfashion.cz.

Řekly jsme si, že jsme snad dobře zapadly a začaly si užívat New Fresh Style - soutěž začínajících módních návrhářů. Kolekce byly rozdílné, ale každá měla něco do sebe. Celou soutěž pak vyhrála Viktoria Vittori s kolekcí Extáze svaté Terezy, nevyhrála sice žádná z mých favoritek, ale doufám, že se NFS objeví i příští rok na fashion weekendu, protože tahle soutěž pro mě byla jedna z vůbec nejinspirativnějších složek letošního módního víkendu.

Slušelo by se zmínit velkolepou opening show - koncept Fashion has a future, kterou tvořila famózní přehlídka vytvořená podle renomovaných světových návrhářů a příjemnou moderátorku Kláru Výtiskovou, která vystřídala hned několik extravagantních modelů.

Protože během odpoledních přehlídek směli diváci sedět i na židličkách podél mola, která jsou na většině přehlídek vyhrazena jen pro pozvané, chtěly jsme si vyzkoušet, jak se sedí hned u mola a jaké to je vidět modely "ze spoda". Ten pohled nás doslova okouzlil, ani trochu chladné počasí nás neodradilo, abychom si alespoň na chvilku nesedly a vyzkoušely jaké to je.

Večerní přehlídka francouzské značky NINA RICCI by Obsession pak působila opravdu ohromujícím dojmem. Protože už se začalo stmívat, mohla být přehlídka také zajímavě nasvícena. Na mole se objevila i topmodelka Hana Soukupová nebo třeba Andrea Verešová a v řadách obecenstva pak seděli významné osobnosti nejen z českého módního průmyslu.

I když jsme na pár drobných chybiček narazily, jako byly cenovky ze spodu lodiček či nejistota některých modelek, myslím, že teprve druhý ročník Prague Fashion Weekendu se organizátorům velmi zdařil. Celý den strávený v duchu módy jsme si báječně užily a už se nemůžu dočkat, jak zase za rok vyrazíme za módou do Prahy!

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!