Legendární hity kapely Queen v muzikálu? Česká verze inscenace We Will Rock You míří do Prahy, Brna a Ostravy

Legendární hity kapely Queen v muzikálu? Česká verze inscenace We Will Rock You míří do Prahy, Brna a Ostravy  

Hned tři česká města se příští rok dočkají slavného muzikálu We Will Rock You v hlavní roli s hity kapely Queen. Chybět nebudou písně, jako jsou Bohemian Rhapsody, I Want to Break Free, Radio Gaga, We Are the Champions či Somebody to Love, které zazní vůbec poprvé v češtině.

Premiéra české verze muzikálu We Will Rock You proběhne 18. dubna 2020, a to nikoliv v některém z pražských divadel, ale v holešovické Tipsport areně. Inscenace se dočkají i fanoušci v Brně a v Ostravě, kam se muzikál následně přesune.

Kromě slavných hitů láká muzikál, který na základě písní skupiny Queen napsal Ben Elton, také na hvězdné obsazení, v němž se objevují zkušení muzikáloví herci i začínající talenti. Diváci se mohou těšit na Bohouše Josefa, Jana Kopečného, Kamilu Nývltovou, Michaelu Noskovou, Petera Pechu či Markétu Procházkovou. "Ztvářňuju roli kluka, který má psychickou poruchu. Bude to pro mě krásná výzva. Nejen jeho psychická porucha, ale i písně Queenů," řekl Peter Pecha, držitel Thalie.

Na jevišti vystoupí celkem 30 účinkujících, 8 sboristů a 7 muzikantů, které povede zkušený hudebník Honza Křížek. Režie se ujal Petr Novotný, který již na česká divadelní prkna dovedl muzikály, jako jsou Bídníci, Jesus Christ Superstar či Fantom opery. "Je to představení, které naplňuje haly. Tato muzika totiž do divadla nepatří," vysvětluje výběr místa Novotný, "premiéra muzikálu se nesetkala v roce 2002 s hezkým přijetím u kritiky, ale 'veličenstvo divák rozhodlo' a v Londýně se nakonec hrál dvanáct let.Věříme, že si show i u nás najde svou přirozenou cestu k divákovi."

Otázkou je, jak budou u diváků fungovat v notoricky známých písních české překlady. "Nad některými texty jsem hloubal, protože jsem je nechápal. Tak jsem hledal, až jsem a Googlu našel různé dotazy lidí, kteří se autorů ptali, co těmi texty mysleli," říká Adam Novák, který se postaral o český překlad.

"Ale jelikož Queeni ty texty psali v různém levelu rauše, tak jim na rovinu odpovídali, že sami neví, co to znamená. Že se jim jenom líbilo, jak ta slova jdou za sebou. Pak z toho zkuste udělat něco smysluplného. Takže Bohemian Rhapsody bude celá v angličtině. Refrén We Will Rock You jsme také nepřekládali, protože by nás diváci asi roznesli," dodává.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!