Nevíte, jakou knihu si s sebou sbalit na dovolenou? Přinášíme tipy na letní čtení

Nevíte, jakou knihu si s sebou sbalit na dovolenou? Přinášíme tipy na letní čtení 

Nevíte, jakou knihu si s sebou sbalit na dovolenou a nebo jen máte pocit, že už nevíte, co číst? Léto je přesně tím obdobím, kdy má většina z nás náladu na odlehčené, přesto zajímavé příběhy. Přinášíme proto tipy na letní čtení, ne příliš náročné, přesto zajímavé a zábavné.

Veselí - Radka Třeštíková

Poslední román nejprodávanější české spisovatelky Radky Třeštíkové Veselí zachycuje život třiatřicetileté Elišky, která se určitém momentu svého života ocitá na křižovatce. Rozhodne se pro návrat. Zpátky na jižní Moravu, do svého dětského pokoje. K sobě samé, ke své podstatě. Oproti předchozím knihám Radky Třeštíkové ve Veselí nejsou hlavním tématem milostné vztahy, autorka tuto linku sice zcela neopouští, tentokrát se ale soustředí především na vztahy rodinné.

Nejlepší víkend - Patrik Hartl

Na Silvestra si Andrea, Jirka, Dáša, Bert, Markéta a Pavel dají zásadní novoroční předsevzetí. Vtip spočívá v tom, že žádný z nich nikomu neřekne, jaké je to jeho. Všichni ale doufají, že se jim během nadcházejícího roku podaří svůj úkol splnit. Vždyť na to budou mít kromě volného času během týdne také padesát dva víkendů. Patrik Hartl se ve svých románech věnuje především tématům, se kterými se může ztotožnit většina z nás, ani Nejlepší víkend není výjimkou.

Život, na který metr nestačí - Karolina Mikšíková

Autorka knihy Karolina Mikšíková v anotaci na svoji knihu tvrdí: „Může-li se něco pokazit, pokazí se to.“ Ve stejném duchu se nese i její prvotina. Kniha čtenáře zavádí do malé vesnice, kam se Karolina zcela nedobrovolně jako malá spolu s rodiči přestěhovala ze stověžaté Prahy. Prvotní plán vybudovat si na vesnici klidné bydlení se rozpadl poměrně brzy, a to ve chvíli, kdy se její matka Daniela rozhodla začít s chovem koz, ovcí, koní a dalších zvířat. Humorné příběhy z malé vesnice pobaví i donutí přemýšlet.

Lesní lišky a další znepokojivé příběhy - kolektiv severských autorů

V posledních letech zaznamenaly velký boom severské detektivky. Spisovatelé z těchto zemí jsou ale výbornými autory i mimo tento žánr. Slyšeli jste už například o finském podivnu? Sbírka povídek Lesní lišky a další znepokojivé příběhy se totiž právě v tomto duchu nese. Jednotlivé příběhy spojuje magično, podivná atmosféra a na první pohled nelogické, zvláštní události.

Fotografie: Ryan Snook 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!