Sedmý den LFŠ: Mopedem z pohřbu přes celé Německo až k moři rychlostí 25 km/h

Sedmý den LFŠ: Mopedem z pohřbu přes celé Německo až k moři rychlostí 25 km/h80%

Místní legendy ve stepování a hraní stolního tenisu po letech zase pospolu. Christian (Lars Eidinger) se vrací do rodné vesnice na pohřeb svého otce a svým bratrem Georgem (Bjarne Mädel) není zrovna vřele přivítán. Pokud si tedy pod pojmem „vřele“ nepředstavíte bitku přímo při obřadu. Christian živící se časově náročnou prací v Singapuru se totiž doma ukazuje nepříjemně dlouhé době.

To George irituje a ze začátku bratrovi nemůže přijít na jméno. Když ale odkryjí zaprášený ping-pongový stůl na půdě a něco popijí, najdou k sobě cestu. Pod stolem také objeví starou mapu, která zobrazuje trasu jejich společného road tripu až k baltskému moři. Tento plán obsahuje pár pravidel a mezi nimi je i podmínka dopravního prostředku – moped. Bratři se ihned se vydávají na bláznivou cestu, která je má dát zpátky dohromady. Takovou nezažil ani Kerouac.

Na počátku vypadá Christian jako sebestředný namachrovaný frajírek a George jako jeho pravý opak – jednoduchý truhlář z vesnice. Postupem času se ale obě postavy rozvíjejí a prostě je nejde nemilovat. Když se v oblecích, které ještě od pohřbu nesundali, potulují po hipísáckém festivalu a vypadají jako Vincent a Jules, zachytíte tu skvělou humornou stránku, která provází celý film.

Čekejte peprný ironický humor, dojemné scény i malé zvraty. Jasně, nejde o žádnou světobornou myšlenku a směřování je od určitého okamžiku jasné, ale pobavíte se jako už dlouho ne. A dokonce si tento snímek možná někdy pustíte zas. Vtípky budou fungovat zas a znova, a to také díky hlavnímu hereckému duu, které se až neuvěřitelně dobře doplňuje. 25 km/h má atmosféru, je svěží, pohodový a v neposlední řadě ho doplňuje skvěle složený soundtrack, namátkou se můžete těšit třeba na The Cure.

Foto: germanfilmfestival.com

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Hvězda - Uherské Hradiště nabízí i další akce

Filmové recenze

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!