Festival Colours of Ostrava startuje! Na koho se letos přivalí do Vítkovic nejvíce fanoušků?

Festival Colours of Ostrava startuje! Na koho se letos přivalí do Vítkovic nejvíce fanoušků?  

Festival Colours of Ostrava již pomalu otvírá své brány, do moravskoslezské metropole se začínají sjíždět tisíce hudebních fanoušků a areál Dolních Vítkovic se připravuje na příjezd hudebníků z celého světa. Kdo patří mezi nejočekávanější hvězdy, které nemohly chybět na žádném z festivalových plakátů?

The Cure

Minulý rok oslavili 40 let existence a odehráli obrovský výroční koncert v londýnském Hyde Parku. Letos z tohoto vystoupení pustili do kin záznam. Komu ale nestačí zážitek zprostředkovaný na stříbrném plátně, ten si přijde na své již v sobotu 20. července, kdy partička kolem Roberta Smitha dorazí právě na Colours of Ostrava. A set si The Cure připravili doslova 'headlinerský'. Podle programu by měl totiž trvat něco málo přes dvě hodiny.

Florence + The Machine

Tak dlouho příznivci festivalu žadonili na sociálních sítích o koncert britské Florence + the Machine, až jim organizátoři konečně jejich přání splnili. Zpěvačka Florence Welch potěší svým nadpřirozeným hlasem i hity jako Hunger, You've Got the Love či Never Let Me Go návštěvníky hned první festivalový den. Čas si udělejte od 22:45 a nezapomeňte dojít k hlavní stagi.

Rag'n'Bone Man

I am a giant. Stand up on my shoulders, tell me what you see. Nejenže je britský zpěvák Rag'n'Bone Man skutečně 'obrovský', ale může se pochlubit hlasem, kterým doslova pobláznil fanoušky po celém světě. Jeho hit Human zhlédlo na Youtube již přes 900 milionů fanoušků. A špatně si nevedou ani jeho další písně, jako jsou Skin či v úvodu citovaný song Giant, na kterém spolupracoval s Calvinem Harrisem. Pod vítkovickými pecemi vystoupí ve čtvrtek 18. července od 20:15.

Dánská zpěvačka není pro české hudební fanoušky žádným nováčkem. Do České republiky se pravidelně vrací, nyní ji čeká vystoupení na Colours of Ostrava, a to hned ve středu 17. července ve 20:00. S sebou doveze své nejnovější album Forever Neverland, které vyšlo minulý rok jako druhá studiová nahrávka po debutu My Mythologies to Follow. Návštěvníci budou ale stejně nejvíce čekat na hit Lean On z roku 2015, na němž spolupracovala s Major Lazer a DJ Snakem a který se dodnes drží v první desítce nejhranějších skladeb na Spotify.

Years & Years

"Jednu věc si vyčítám, že jsem neudělal dříve: že jsem se nikomu nesvěřil, s nikým jsem si o tom nepovídal. Nezapomeňte, že nejste sami," svěřil se zpěvák kapely Years & Years Olly Alexander v dokumentu Growing Up Gay, kde otevřeně promluvil o své sexuální orientaci. Od té doby se stala kapela výrazným mluvčím LGBT komunity v hudební branži. Kromě toho zvítězila v BBC Radio 1 sound of 2015 a vyšplhala se na vrchol britské hitparády. Do Ostravy dorazí v pátek 19. července. Vystoupí ve 22:15.

Foto: Colours of Ostrava

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Areál Dolní Vítkovice nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!