Švandu dudáka střídá na plzeňském Divadelním létě nosáč Cyrano

Švandu dudáka střídá na plzeňském Divadelním létě nosáč Cyrano  

Přírodní prostor U Ježíška, na němž se letos odehrávají inscenace Divadelního léta pod plzeňským nebem, v pátek 12. června definitivně opustil Ondřej Rychlý, který zde vystupoval v roli sympatického Švandy dudáka. Nahradí ho Michal Dlouhý, jenž ztvárňuje hlavní postavu ve strhujícím dramatu Cyrano.

Švanda dudák odehrál na Divadelním létě celkem jedenáct inscenací. Opět se na něj mohou návštěvníci těšit příští rok. "Máme spoustu krásných reakcí od diváků. Pojetí režiséra Marka Němce, který přenesl Tylova Strakonického dudáka do 90. let minulého století, je jim blízké a baví je," vysvětluje ředitelka festivalu Marcela Mašínová, "dobře funguje i prostor U Ježíška. Z centra Plzně sem dojdete za pár minut, je tu ale klidněji a stromy i kopec z navážky výborně dotvářejí scénu."

Ondřej Rychlý o své roli říká: "Je to náročné, dokonce jsem si musel udělat novou dírku na dudách, protože jsem zhubl. Hrálo se mi ale krásně, všechny nás to strašně bavilo, každý večer to byla úplně nová vlna energie. Je nám až líto, že jsme hráli tak málo představení." Herce ze Švandy dudáka již 20. července vystřídá U Ježíška Cyranův ansámbl. Premiéra romantického příběhu Cyrana z Bergeracu se na festivalu uskutečnila na konci loňského června v plzeňské Proluce.

Ještě předtím ale Divadelní léto nabídne zájemcům zajímavý doprovodný program. V úterý 16. července se U Ježíška uskuteční Slam Poetry Open Air s hvězdami české scény a o dva dny později Improzápas, během něhož se o přízeň publika utkají hned dva týmy. O tom, co se bude hrát, rozhodnou samotní diváci.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!