Pražská zábava na vodě

Pražská zábava na vodě 

Co dělat v letním horku, když se vedrem skoro nelze pohnout? Nejlépe na vodu – a spoustu vodní zábavy najdete i v Praze. U Vltavy si užijete na lodičkách, kajaku nebo dokonce na hausbótu. Ukážeme vám ty nejlepší nápady!

Ideální nápad pro všechny, kdo bojují s časem: půjčit si lodičku v centru města a vychutnat si víkendový výlet do centra nebo horký letní podvečer.  Za chvíli už můžete máchat nohy ve vodě a relaxovat. Zde naleznete centrální půjčovny:

  • Žluté lázněmapa: šlapadla i loďky – 100-150 Kč
  • Císařský ostrovmapa: loďky, motorové čluny, vory s grilem – 150 – 590 Kč
  • Slovanský ostrov (Žofín); mapa: loďky, šlapadla – 150 - 200 Kč
  • Smetanovo nábřežímapa: loďky – 150 Kč

Letní nálada na výletě parníkem

Kdo prostě nerad chodí pěšky nebo má s sebou malé děti, ten si může Prahu vychutnat netradičně z paluby parníku. Kromě klasických okružních plaveb městem, které jsou spíše pro turisty, můžete využít i nabídku vyjet do Zoo, ale i dále, třeba až do Mělníka.

Výlet číslo 1: Lodí do Zoo

Ideální tip na víkendový výlet pro rodinu s dětmi. Ale pozor, jen na cestu lodí budete potřebovat zhruba hodinu! Naloďte se na Rašínově nábřeží nebo u Nemocnice na Františku a pak už si jen užívejte příjemnou plavbu k pražské Zoo. Z loďě si prohlédnete Holešovický přístav nebo Troju. Na palubě je také možné zakoupit malé občerstvení. Z běžné návštěvy zoologické se tak, nejen pro vaše děti, stane opravdové dobrodružství! Tip: Zpátky se dopravíte pohodlně autobusem č.112 ze Zoo na Nádraží Holešovice.
Nalodění: Rašínovo nábřeží nebo Nemocnice na Františku, mapa
Cena: Loď do Zoo – 150 dospělý /80 dítě CZK
Více info + hodiny
  

Výlet číslo 2: Lodí na Mělník

nechce-li se vám o letním víkendu zůstávat v Praze, zkuste se vydat lodí až k soutoku Labe a Vltavy. Půldenní plavba (cca 5-6 hodin jízdy) vede kolem mnoha zajímavých historických míst – mimo jiné uvidíte třeba Nelahozeves – rodiště Antonína Dvořáka- a místní zámek, nebo památnou horu Říp. Díky výkladu si můžete bát jisti, že žádnou zajímavost nepromeškáte a třeba se dozvíte i nové informace (výklad i v angličtině). Pro všechny námořníky je navíc připraveno občerstvení na palubě!
Kolik to stojí: 
Mělník 490/250 Kč
Nalodění: Rašínovo nábřeží, mapa
Termíny 2011: 24.7. a 28.8 
Více info ZDE

Ještě více zábavy na Vltavě a plážích najdete ZDE!

| Redakce Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!