Hvězdné léto pod Žižkovskou věží startuje o víkendu. Nabídne divadelní inscenace, koncerty i talk show

Hvězdné léto pod Žižkovskou věží startuje o víkendu. Nabídne divadelní inscenace, koncerty i talk show 

Letní scéna pražského Divadla Kalich je již připravena pod Žižkovskou věží v Mahlerových sadech, kde program v sobotu dopoledne zahájí živé vysílání pořadu Tobogan s Alešem Cibulkou. Až do 2. září se zde uskuteční tři desítky divadelních představení, které doplní dva koncerty a talk show.

Divadlo Kalich za pár dní vůbec poprvé otevře letní scénu.Nápad jsem sice nosil v hlavě už několik let, ale zároveň jsem se od ní sám zrazoval, a to ze dvou důvodů. Jednak jsem nemohl najít prostor, který by odpovídal všem mým nárokům, a jednak běžná sezóna Divadla Kalich je už tak dost náročná, o letních prázdninách navíc pravidelně zkoušíme novinkovou muzikálovou inscenaci,“ nechal se slyšet producent letní scény Michal Kocourek.

Letní scéna pod Žižkovskou věží. Foto: archiv Divadla Kalich

Prostory, které zajišťují dobrou akustiku a viditelnost z hlediště s kapacitou bezmála 600 míst, nakonec scéna našla pod Žižkovským vysílačem v Mahlerových sadech v Praze. Scéna disponuje i systémem rychlého zastřešení v případě nepříznivého počasí.

Program pilotního ročníku zahrnuje převážně repertoár pořádajícího divadla a také jeho spřátelených scén – Divadla v Rytířské, Divadla Palace, Divadla Verze, Činoherního studia Bouře a samostatné inscenace Caveman. Mezi hvězdně obsazenými inscenacemi nechybí letošní novinky Čas pod psa a Vzpoura nevěst.

Režisér inscenace Láska v přímém přenosu Roman Štolpa s herečkou Terezou Kostkovou. Foto: Kristýna Čtvrtlíková

Premiéru bude mít ve středu 26. června na letní scéně povídková hra Láska v přímém přenosu z pera úspěšného kanadského dramatika Norma Fostera. V hlavních rolích se objeví Petr Čtvrtníček, Kristýna Frejová, David Suchařípa a v alternacích Ivana Korolová s Michaelou Tomešovou a Martin Kavan s Radkem Zimou.

Kromě divadla nabídne program také akustický koncert Tomáše Kluse v neděli 23. června, show plnou swingu a jazzu v podání Ondřeje Havelky a Melody Makers v pátek 12. července a v neposlední řadě také netradiční talk show Jana Krause v úterý 16. července, při níž herec a moderátor nebude zpovídat známé osobnosti, ale naopak poodhalí něco o sobě.

Dramaturgie Hvězdného léta pod Žižkovskou věží se bude určitě stále vyvíjet. Výhledově bych ji viděl jako festival toho nejlepšího, co se na pražské divadelní scéně v odpovídajícím žánru za danou sezónu urodilo,“ dodal producent Kocourek.

Se vstupenkami na představení mohou diváci využít polovičního vstupného do observatoře Žižkovské věže. 10 korun z každé prodané vstupenky navíc poputuje do spolku Dobrý skutek na charitativní účely.

Foto: Kristýna Čtvrtlíková

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!