Nic vás nerozesměje tak jako činohra Slezského divadla Tři bratři v nesnázích

Nic vás nerozesměje tak jako činohra Slezského divadla Tři bratři v nesnázích90%

V květnu uvedlo Slezské divadlo v Opavě činohru Tři bratři v nesnázích. Autorem je Ray Cooney se svým synem Michaelem a jedná se vůbec o první hru, kterou společně napsali. Od té doby pobavila mnoho diváků, a to nejen v Londýně.

Bratři Tom, Dick a Harry Kerwoodovi žijí v současném Londýně. Tom s manželkou Lindou Kerwoodovou si chtějí adoptovat dítě a očekávají návštěvu sociální pracovnice, která rozhodne o tom, zda jsou vhodnými rodiči.  

Před návštěvou sociální pracovnice se začne všechno komplikovat. Dodávka plná pašovaných cigaret, dva nelegální uprchlíci a pytel s utajovaným obsahem. Zdroje všech problémů jsou Dick a Harry, kteří mají vždy “skvělé” nápady, jak bratrovi pomoct. 

Opavské divadlo hru popisuje jako “komedii, která vám smíchy nedá vydechnout.” A s tímto tvrzením musíme naprosto souhlasit, nezadržitelný smích vás bude provázet celou délkou představení - 2 hodiny a 15 minut.  

Ani o dramatické zvraty není nouze, napětí hru provází celou dobu a neustále přemýšlíte nad tím, jak to se všemi hrdiny dopadne. Do role Toma, nejrozumnějšího z bratrů, opavské divadlo zvolilo Michala Stránského, který předvedl dokonalé výbuchy vzteku, ale i momenty rezignace. Jeho manželku Lindu si zahrála Tereza Bartošová, která byla jeho rovnocennou partnerkou.  

Nepřehlédnutelný byl Martin Valouch v roli nahlouplého Harryho. Tomu se podařilo rozesmát diváky už jen při vstupu na jeviště, nemusel říct ani slovo. Daniel Volný jako rebelský Dick ve dvojici s Harrym fungoval skvěle. Z vedlejších rolí diváci rozhodně nezapomenou na Kostase Zerdaloglu, který dokonale ztvárnil opilého uprchlíka. 

Skvělé herecké výkony doplňovaly kulisy sladěné do pastelových barev. Vždy stačilo jen napjatě očekávat, které bleděmodré dveře domu Kerwoodových se rozletí. Lehce neobvyklé bylo použití písně skupiny One Republic – Counting Stars, která zazněla na úplném začátku a později i během vystoupení.  

Režisérovi Zdeňku Bartošovi se podařilo přijít se skvělou činohrou, která se u diváků dočkala zaslouženě velkého úspěchu. Alena Schäferová se postarala o skvělé kostýmy, které odpovídají charakterům jednotlivých postav. Tři bratři v nesnázích rozhodně stojí za vidění.  

Názor informuji.cz: 90%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!