To nejlepší z tvorby Bastille, které uslyšíme za měsíc v Praze

To nejlepší z tvorby Bastille, které uslyšíme za měsíc v Praze  

Britská indie-rocková skupina vznikla v roce 2010 v Londýně. Původně se mělo jednat o sólový projekt zpěváka Dana Smitha, nakonec ale založil čtyřčlennou kapelu. Jak už je na první pohled zřejmé, název má spojitost s dobytím Bastily, které se slaví v den narozenin frontmana BΔSTILLE.

Pompeii 

Bezesporu nejznámější a nejúspěšnější skladba, která kapelu v roce 2013 skutečně proslavila. V hudebním žebříčku na britských ostrovech se dostala na druhé místo a v Billboard HOT 100 na pátou příčku. Klip je alegorií k příběhu starověkých Pomejí, které zničil výbuch Vesuvu.  

 Good Grief 

Skladba vyšla na druhém studiovém albu Wild World v roce 2016 a napsal ji Dan Smith. Někteří ji popisují jako příběh o smrti, o pohřbech a smutku, ale podaný ve stylu Bastille a se skvělým refrénem. Klip byl natočený ve dvou verzích, první verze je kvůli některým záběrům věkově omezená.    

Of The Night 

Remix hitů z devadesátých let Rhytm Is a Dancer od Snap!The Rhytm of the Night od Corony vyšel v roce 2016 a v britských hudebních žebříčcích se dostal až na druhé místo. Klip k písni ukazuje příběh policisty, který si po všech tragédiích a hrůzách, které se staly rytmem jeho života, nakonec sám život vezme.  

Happier 

Ke spolupráci na nejnovější skladbě z našeho seznamu si Bastille přizval producent Marshmello. Píseň se v největších britských hudebních žebříčcích UK Singles Chart a Billboard TOP 100 dostala na lepší umístění než již zmíněná Pompeii. Dan Smith tvorbu singlu popsal takto:

Byla to hodně zajímavá spolupráce. Vždy je to zážitek, když třeba na minutu vstoupíte do světa někoho jiného. Bylo skvělé být součástí něčeho takového.

Things We Lost In The Fire 

Píseň z debutového studiového alba Wild Things se v roce 2013 dostala do největších britských rádií BBC Radio 1 a BBC Radio 2 a videoklip se natáčel v Kedainian, jednom z nejstarších měst v Litvě. Zazněla také v jedné z episod seriálu Upíří deníky.  

Quarter Past Midnight 

První skladba třetího studiového alba Doom Days vyšla o tři měsíce dříve než Happier. Při tvorbě se Bastille inspirovali melodiemi z devadesátých let a nechybí ani typický euforický náboj, který je pro skupinu charakteristický.  

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!