Radost, vtip a zábavu přinese do Ypsilonky nová inscenace Utíkejte, slečno Nituš

Radost, vtip a zábavu přinese do Ypsilonky nová inscenace Utíkejte, slečno Nituš80%

Ypsilonka nabídne večer plný hravosti, vtipu a radosti. Slečna Nituš v divadle naladí příjemnou atmosféru a chytlavá hudba Florimonda Hervé je pro celou inscenaci sladkou třešničkou na dortu.

Už v úvodu zakusíme hlavní princip divadla na divadle, kdy herci pobíhají a pokřikují na jevišti, jako by stále byli v zákulisí. Nicméně je nutno připustit, že rozjezd samotného příběhu je trochu pomalejší. Inscenace nás na své chytré vtipy nechává čekat až příliš dlouho. Dočkáme se však kvalitní hudby v kombinaci s jednoduchou, ale příjemnou choreografií, pro malá jeviště typickou.

Pomalu se seznamujeme s několika hlavními postavami a zjišťujeme, že nic nebude takové, jaké se na první pohled zdá. Hervého základní myšlenka převleků a dvojích identit je v režii Petera Oravce dotažená až do absurdních mezí. Ženy se vydávají za muže, muži zase za ženy. Zápletek je tolik, že se v nich i postavy ztrácí, a drobné přeřeky v osloveních jsou příčinou několika vtipných momentů.

Násilné vtlačení politických vtipů za doprovodu moderní hudby v hip hopovém stylu bylo posledním škobrtnutím, jež představení ubralo na kráse a donutilo diváka zavrtět nesouhlasně hlavou. Od momentu, kdy Kryštof Mende odhodil kabát, pod kterým skrýval svůdné červené šatečky a prohlásil, že je ve skutečnosti slavná herečka Corina, se inscenace vtipem jen hemží.

Petr Vršek jako Celestén a Floridor v jedné osobě se většinu času nachází na hranici psychického zhroucení a Jaroslava Kretschmerová jako matka představená a major de Château-Gibus nás naopak vrátí do reality, když si vypůjčí pár replik z ikonického filmu Slunce, seno, jahody a rozesměje tak celé hlediště.

Hvězdou večera, která probudila slečnu Nituš k životu, byla bez pochyby Lumíra Přichystalová. Předvedla vynikající pěvecký výkon i v kombinaci s pohybově náročnou choreografií a svými grimasy dodala na jeviště vtip i život.

Pokud toužíte po oddechu od všedních starostí, večer ve společnosti komorní adaptace Harvého operety Mamzelle Nitouche je tou správnou volbou. Hudba, zpěv, barvy a zkušení herci zajistí divadlo plné radosti a dobré nálady.

Foto: J. Kottas

Názor informuji.cz: 80%

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!