Hledáte originální vánoční dárek nejen pro děti? Věnujte kouzelná divadelní představení

Hledáte originální vánoční dárek nejen pro děti? Věnujte kouzelná divadelní představení 

Přemýšlíte, jakým dárkem potěšit rodinu s dětmi? Zapomeňte na ohrané dárky, kýčovité předměty a lapače prachu nebo nevkusné hračky. Věnujte jim kulturní, přímo královský zážitek v divadle. Přinášíme vám tři tipy na divadelní představení pro rodiny s dětmi, která můžete věnovat svým blízkým pod stromeček.

Alenka v kraji zázraků

Muzikál Alenka v kraji zázraků je volně inspirovaný knihami Alenčina dobrodružství v říši divů a Alenka v říši za zrcadlem anglického spisovatele Lewise Carrolla. Potkejte se s proslulými a oblíbenými hrdiny z Carrollových příběhů i na jevišti v Divadle Hybernia, kteří nepřestávají fascinovat malé i velké diváky a čtenáře.

Inscenace v režii Matěje Balcara je plná hudby, barev a krásných kostýmů, díky čemuž zaujme i to nejneposednější dítě. V roli Alenky se střídají Anna Julie Slováčková, Brigita Cmuntová a Michaela Sejnová. Na jevišti se představí také Dagmar Patrasová, Michaela Kuklová, David Gránský, Martina Pártlová či Michaela Nosková. Nejbližší představení se koná v březnu a dubnu 2019.

Sněhová královna

Zřejmě nejznámější pohádkou H. Ch. Andersena je právě Sněhová královna, na motivy této proslulé pohádky vznikl příběh z pera Jana a Aleny Pixových. Přijďte se pobavit a užít si krásnou pohádkovou atmosféru. Působivá hudba skladatele Zdeňka Bartáka umocňuje kouzelnou náladu celé inscenace, která je nabitá k prasknutí. Člověk nemá čas se nudit, děj má spád i napětí.

Režie se ujal známý herec a režisér Lumír Olšovský, takže je se na co těšit. Hlavním motivem celého příběhu je velká láska Gerdy a její dobrodružná cesta za vysvobozením milovaného Kaye. Na rozdíl od původní pohádky Gerda a Kay nejsou děti, nýbrž mladí lidé, kteří chystají svatbu. Sněhová královna je rozporuplná osobnost, ve které zápasí dobro se zlem, ztělesněné dvěma postavami. ON jako dobro, ONA jako zlo.

V roli Sněhové královny se představí Dagmar Patrasová v alternaci s Mahulenou Bočanovou. Gerdu ztvární Anna Julie Slováčková, Ivana Korolová nebo Michaela Sejnová, Kaye pak David Gránský a Jan Kopečný. V dalších rolích se můžete těšit na Sabinu Laurinovou, Martinu Partlovou, Lindu Finkovou či Lumíra Olšovského. Sněhovou královnu můžete v Divadle Hybernia zhlédnout v lednových, únorových, ale i prosincových termínech, pokud máte v plánu nějaké to předvánoční překvapení.

Kapka medu pro Verunku

květnu se do Divadla Hybernia vrátí úspěšná inscenace Kapka medu pro Verunku vyprávějící příběh o lásce, přátelství i o modré planetě. Odehrává se na pohádkovém ostrově, kde vedle sebe žijí tři známá království – Zlatovláskov, Popelkov a Honzovsko. Ta spolu spolupracují, pomáhají si, obchodují, zkrátka žijí v míru. Vše se trochu pokazí, když se chtějí princové ženit a princezna, respektive nevěsta, je jen jedna. Tato situace způsobí na jinak mírumilovném pohádkovém ostrově mezinárodní konflikt. Jak to všechno dopadne? A co se stane, když se Královna přírodních sil rozzlobí a připraví královským rodinám velkou zkoušku odvahy? V inscenaci uvidíte Martinu Pártlovou, Kamila Střihavku, Davida Gránského či Michaelu Noskovou.

A pokud jste již Kapku medu pro Verunku viděli, nenechte si ujít volné pokračování tohoto autorského muzikálu – inscenaci Královna Kapeska, která bude do programu opět zařazena během příštího podzimu. Vstupenky na jednotlivá představení budou v prodeji od dubna 2019.

Na všechna představení lze zakoupit výhodný vánoční balíček, který obsahuje 4 vstupenky na vybrané představení a bonus v podobě muzikálové knihy nebo tematického CD. Věnujte pod stromeček svým blízkým příjemně strávené dopoledne či odpoledne na jednom z představení, na kterém si užijí zábavu, odpočinou si a stráví čas se svou rodinou či přáteli. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Divadlo Hybernia nabízí i další akce

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!