Česko-slovenská píseň na česko-slovenské turné. NO NAME nechají žít od Tater po Krkonoše

Česko-slovenská píseň na česko-slovenské turné. NO NAME nechají žít od Tater po Krkonoše 

Několikanásobní Slavíci bez hranic naplánovali velkolepou tour po dvou bratrských státech. Na třiadvaceti koncertech představí i dvojjazyčný hit Ži…a nech žít, kterým slaví stoleté výročí republiky.

„Z hudebního hlediska jde o ‘precedens‘, protože skladba v sobě zahrnuje dva jazyky, česky je to žij, slovensky Ži. Chtěli jsme poukázat na jedinečný diplomatický počin, kdy Masaryk a Štefánik přesvědčili celý svět, že onoho času bylo nutné, aby vznikl jednotný stát, Československo,“ vysvětluje frontman kapely Igor Timko, který je autorem textu. Hudbu napsal lídr slovenské kapely spolu s klávesákem No Name Zolim Šallaiom.

Unikátní píseň doprovodí rozsáhlé turné, na kterém se v Česku stále populárnější uskupení představí tuzemským fanouškům i doma na Slovensku. NO NAME Acoustic Tour 2019 hudebníci naplánovali od února až do dubna příštího roku.

"Na kapely se chodí hlavně kvůli hitovkám, díky kterým jsme se s fanoušky poznali, takže největší hitovky odezní na sto procent. Zahrajeme však i písně, které jsou mezi našimi posluchači oblíbené, ale prostor v rádiovém vysílání nedostaly. Například píseň Kdo dokáže, kterou jsme původně napsali k 90. výročí rádiového vysílání na Slovensku a později do této písně vstoupil i Karel Gott" dodává Timko. 

Kapela No Name odehraje koncerty v tradiční sestavě Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Vilo Gutray a Zoli Šallai. Na nadcházející turné se muzikanti těší i kvůli speciálnímu kontaktu s publikem, kdy jsou diváci více vtažení do dění na scéně. Bonusem jsou častější vtípky, ale i speciálně aranžovaný program.

No Name sklízejí úspěchy doma i za hranicemi Slovenska již přes 20 let. Ocenění Slavík bez hranic získala kapela již desetkrát.

NO NAME Acoustic Tour 2019:

SLOVENSKÁ REPUBLIKA

  • 21.02. - Trenčín /Piano Club/
  • 22.02. - Poprad /Dom kultúry/
  • 08.03. - Košice /Spoločenský pavilón/
  • 14.03. - Žilina /Holiday Inn/
  • 29.03. - Bratislava /Istropolis/

ČESKÁ REPUBLIKA

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Umělci:

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!