První listopadový víkend zaplní pražské Karolinum komiks. Blíží se festival FRAME

První listopadový víkend zaplní pražské Karolinum komiks. Blíží se festival FRAME 

Mezinárodní přehlídka současného komiksu, ilustrace a zinů se uskuteční již tento víkend – 3. a 4. listopadu v Karolinu na Ovocném trhu. Druhý ročník FRAME Prague Comics Art Festival nabídne práce třiceti vystavujících umělců z celého světa.

Nedílnou součástí pražského festivalu je řada přednášek a panelových diskuzí s domácími a zahraničními hosty. Na FRAME festivalu se představí například britský dvojnásobný vítěz British Comics Award se čtyřmi nominacemi na Eisner Award, Rob Davis, norský teoretik a komiksový kritik Kristian Hellesund či autor Åge Peterson.

Z českých komiksových tvůrců zde nebude chybět projekt Laydeez do Comics Praha nebo zástupci mladé generace Karel Osoha, Štěpánka Jislová a Viktor Svoboda.

Vrcholem sobotního festivalového dne bude vyhlášení vítěze mezinárodní soutěže o nejlepší krátký komiks do 10 stran na téma The Last Tree a také křest antologie vybraných soutěžních komiksů. Vítěz loňské soutěže a autor letošního festivalového vizuálu Marek Rubec v Karolinu pokřtí svůj nový komiks Jarmil.

V sobotu i v neděli budou v prostorách Karolina k vidění dvě výstavy. The Picture Politics se zaměří na nacionalistické tendence a předsudky vůči imigrantům, které panují v severní Evropě a Německu. Moderní ženu očima mladých komiksových autorek přiblíží výstava Žena 2.0.

Foto archiv FRAME festival

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Karolinum

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!