Bondova hra Moře zažívá v posledních letech znovuzrození, ke kterému napomůže i divadlo ABC

Bondova hra Moře zažívá v posledních letech znovuzrození, ke kterému napomůže i divadlo ABC 

Hra z roku 1973 od uznávaného klasika anglického divadla Edwarda Bonda se v posledních letech opět dere na významné evropské scény. Na své cestě nevynechá ani pražské divadlo ABC, které pod vedením režiséra Jána Luterána 13. října uvede trpkou komedii o strachu, konspiračních teoriích a jednom nevydařeném pohřbu, která nese název Moře.

Slibný příběh o tom, jak snadno dokáže nepředvídatelná událost změnit pořádky v malém městečku, ztvární Veronika Gajerová, Zdeněk Piškula, Anežka Šťastná, Viktor Dvořák, Jitka Smutná, Eva Salzmannová, Nina Horáková, Hanuš Bor, Michael Vykus, Martin Donutil / Stavros Pozidis, Zdeněk  Vencl, Aleš Bílík a Jan Kukal.

Neznámý námořník, jehož do malého městečka vyplaví mořská bouře, spouští vlnu událostí, které vedou ke střetu bohaté majitelky panství a smolného, ale přesto zarputilého obchodníčka. Tato podivuhodná zápletka slibuje řadu nečekaných, absurdních a často až komických událostí.

Celé představení by se neobešlo bez Františka Fröhlicha (překlad),
Michala Zahálka (dramaturgie), Mareka Cpina (scéna a kostýmy), Vladislava Šarišského (hudba) a Jana Beneše (Light design).

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!