Divadlo Na Fidlovačce zahájí svou dvacátou sezónu ve společnosti tří rozkošných tučňáků

Divadlo Na Fidlovačce zahájí svou dvacátou sezónu ve společnosti tří rozkošných tučňáků 

Divadlo Na Fidlovačce se chystá zahájit svou dvacátou divadelní sezónu premiérou rodinné pohádky Tučňáci na Arše spisovatele Ulricha Huba. V prostorech Komorní Fidlovačky se ve čtvrtek 20.9. objeví tři tučňáci ze Severního pólu v podání Angeliky Sbouli, Gustava Haška a Karla Jiráka. Na jevišti je doprovodí Milada Vyhnálková pod vedením režiséra Tomáše Svobody.

Bůh seslal na zemi pohromu v podobě velké potopy a jediná šance na záchranu je Noemova archa, která má ale přísná pravidla. Od každého druhu se mohou plavit pouze dva. Co se stane, když se trojce přátel nehodlá rozdělit, a tak místo dvou tučňáků nastoupí rovnou tři? Pohoda, pohroma nebo potopa? To prozradí neodolatelná komedie pro děti i dospělé.

Spisovatel Ulrich Hub patří k nejvýznačnějším současným německým dramatikům. Je držitelem mnoha literárních a divadelních ocenění. Píše divadelní hry a knihy především pro děti, ale jeho tvorba zaujme děti i jejich rodiče. Mezi jeho nejvýznamnější díla patří knihy Poslední ovečka, Lišky nelžou, a právě divadelní hra Tučňáci na arše.

Režie se chopil renomovaný režisér Tomáš Svoboda známý jak v divadelní branži například hrou Blonďatá Bestie, tak i z odvětví kinematografie filmy jako Dvě nevěsty a jedna svatba nebo Hodinový manžel. „Tři tučňáci se pohádali, porvali a urazili, přišla holubice a říká jim, že dva z nich se dostanou na Archu, kterou sestavil nějakej Noe. A ti tři pohádaní a porvaní a uražení najednou zjistí, že se mají rádi… a o tom teď děláme pohádku v Divadle Na Fidlovačce, kde se všichni pohádali, porvali a urazili, aby zjistili, že se vlastně mají rádi.“

Noemova archa bude vyplouvat z prostor Komorní Fidlovačky ve čtvrtek 20.9. v 19:00.


Foto: www.fidlovacka.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Divadlo Na Fidlovačce zahájí svou dvacátou sezónu ve společnosti tří rozkošných tučňáků
 

Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!