Kéž slunce svítí! Divadlo Kalich od ledna obsadí květiNOVÉ děti

Kéž slunce svítí! Divadlo Kalich od ledna obsadí květiNOVÉ děti 

Kalich přivítá na začátku roku 2019 květinovou revoluci. Na prkna se po dlouhých letech vrací Vlasy s moderním pojetím a populárním muzikálovým obsazením.

Většina fandů hudby na divadelní scéně už určitě slyšela o legendárním muzikálu Hair. Dílo, které si k filmovému zpracování vybral i sám režisérský velikán Miloš Forman, se dočká nového zpracování v kabátě z 21. století. Dvacet let od svého posledního uvedení oslaví Vlasy i celosvětovou padesátku. Před půl stoletím totiž nadchnul diváky poprvé na newyorské Broadwayi.

„Nechtěli jsme, aby diváci sledovali nějaké retro zoo, kde pobíhají vlasatci s džínovými vestami na chlupatých prsou,“ vysvětluje režisér a scénograf Šimon Caban pojetí Vlasů v Kalichu. Muzikál bude především hledat, co spojuje generaci hippies s hodnotami dnešních mladých lidí.

"Každá generace přichází s něčím novým a změny jsou čím dál tím rychlejší. O čem chceme hrát? O boji mladých proti establishmentu? Spousta nadšených mladých volí Zemana, Putina nebo Trumpa… Ale na jednom se shodnem – Make love, not war," doplňuje Caban.

V hlavních rolích se představí Přemysl PálekRoman Tomeš, Richard Pekárek, Milan Peroutka, Charlotte DoubravováPetra Vraspírová, Jan Fanta, Štěpán Komárek, Simona Tlustá, Michaela Tomešová, Lukáš AdamJan Tenkrát a další. Premiéra bude 18. ledna 2019.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!