Potkat se s mamutem nebo nahlédnout do oceánu? Do konce prázdnin můžete na Lipně

Potkat se s mamutem nebo nahlédnout do oceánu? Do konce prázdnin můžete na Lipně 

Poznat tajemství světových oceánů nebo si prohlédnout vyhynulé tvory z doby ledové můžete až do 2. září v Černé v Pošumaví na břehu vodní nádrže Lipno, kde se konají dvě výstavy s názvem Obři oceánů a Giganti.

První z letních edukativních výstav pojmenovaná Obři oceánu prezentuje desítky vodních živočichů v životní velikosti. Zahrnuje také interaktivní zónu, kde návštěvníky čeká virtuální realita, jež je přenese do podmořského světa, nebo zvuková stěna, díky níž poznají zvuky a zpěvy tamních tvorů.

Foto archiv Shake Marketing

Na výstavě pracoval velký tým složený z umělců, řemeslníků i odborných poradců tak, aby všechny exponáty mohly sloužit i jako věrná učební pomůcka. Většina exponátů je zasazena do tematických scenérií, aby byl jejich příběh ještě autentičtější,“ uvedl majitel pořádající společnosti Shake Marketing Pavel Kratochvíl.

Prostřednictvím druhé výstavy – Giganti – Doba ledová – se vrátíte zhruba o deset tisíc let zpátky a setkáte se s tehdejšími obyvateli planety. Najdete zde osmnáct vyhynulých druhů z doby ledové – mimo jiné mamuta, jednorožce elasmotérium, ptáka moa nebo šavlozubého tygra.

Foto archiv Shake Marketing

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Vodní nádrž Lipno

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!