Pražský týden módy představuje letošní program. Doprovodné akce nabídne zdarma

Pražský týden módy představuje letošní program. Doprovodné akce nabídne zdarma 

Největší festival české a slovenské módy Mercedes-Benz Prague Fashion Week (MBPFW) zveřejnil letošní program. Od pátku 31. srpna do následujícího pátku 7. září týden módy přivítá nejvíce zahraničních hostů v historii, uspořádá přehlídky na více lokacích i akce volně přístupné veřejnosti.

Zářijová edice MBPFW letos uvítá deset zahraničních tvůrců z Nizozemska, Španělska i Japonska. První přehlídkový den – v sobotu 1. září – se na přehlídce představí v centru festivalu, Clam-Gallasově paláci, vybraní absolventi proslulé holandské akademie ArtEZ, mimo jiné dívčí designerské duo Schepers Bosman nebo návrhářská dvojice pod značkou MARTAN. Uskuteční se i prezentace absolventů věhlasné tokijské módní školy Bunka Fashion Graduate University nebo show španělské extrovertní značky Outsiders Division.

Foto archiv MBPFW

Základ festivalu již tradičně tvoří zástupci české a slovenské módní scény. Na přehlídkových molech návštěvníci zhlédnou modely Adama Kosta, Terezy Vu i Zuzany Kubíčkové.

Svou první samostatnou přehlídku bude mít vítěz soutěže VAN GRAAF Junior Talent 2018 Martin Kohout, návrhářka Dominika Kozáková, tvůrčí trojice Krnáč, Babicová, Coufalová a také studenti Ateliéru designu oděvu zlínské Univerzity Tomáše Bati. Své návrhy ukáže v rámci festivalu také znovuzrozená slovenská značka Nehera nebo proslulý výrobce pánských obleků Blažek.

Co můžete navštívit zadarmo?

Pro módní profesionály i amatéry, kteří uvažují o kariéře v tomto odvětví, je určen #jetovtobě Future Fashion Workshop konající se v MatériO Prague v pondělí 3. září, který se zaměří na oděvní materiály budoucnosti. Vstup je zdarma na základě předchozí registrace.

V Clam-Gallasově paláci bude ve středu 5. září odpoledne volně přístupný Re-See Showroom.

V Bibloo concept store v obchodním domě Kotva je až do 14. září otevřen market s nejoblíbenějšími kousky českých návrhářů.

Designér Jan Černý bude mít open-air módní přehlídku v pondělí 3. září na Letenské pláni. Kromě přehlídky bude veřejnosti volně přístupné i promítání uměleckých videí z minulých ročníků festivalu, které bude k vidění na nádvoří Clam-Gallasova paláce po tři večery 1., 2. a 4. září.

Foto archiv MBPFW

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Clam-Gallasův palác nabízí i další akce

Místo konání: Clam-Gallasův palác

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!