Hronov v srpnu ožije amatérským divadlem. Festival letos připomene osmičkové roky

Hronov v srpnu ožije amatérským divadlem. Festival letos připomene osmičkové roky 

Do 88. ročníku vstupuje festival Jiráskův Hronov, který se uskuteční od 3. do 11. srpna, s novým logem a přehlídkou více než třiceti letošních tuzemských amatérských představení. Dobové fotografie na webu připomínají ročníky festivalu, které připadly na osudové osmičky – mimo jiné 1938, 1948 a 1968.

Festival Jiráskův Hronov zásadně změnil svůj vizuální stylnové logo i grafiku pro něj vytvořil designér Jan Jiskra. Přehlídka letos nabídne 32 divadelních inscenací, které organizátoři vybrali z krajských a národních soutěžních přehlídek.

Amatérská představení doplní profesionální. V programu se objeví mimo jiné Barunka is leaving od studentů DAMU, Evžen Oněgin v podání souboru Divadlo Anfas nebo tragikomedie Dobrý proti severáku, které uvádí Žižkovské divadlo Járy Cimrmana a v němž účinkuje loňský držitel ceny Thálie Daniel Bambas.

Na facebookové stránce festivalu jsou již nyní k vidění archivní snímky z festivalového dění během osmičkových roků. Festival Jiráskův Hronov je nejstarší kontinuálně existující festival amatérského divadla v Evropě s nepřetržitou tradicí 88 let.

Foto archiv festivalu

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!