Stavbu letohrádku Hvězda a život Ferdinanda II. Tyrolského přiblíží nová expozice v Praze

Stavbu letohrádku Hvězda a život Ferdinanda II. Tyrolského přiblíží nová expozice v Praze 

V pražském letohrádku Hvězda se otevřela nová stálá expozice, která návštěvníky seznámí se životem arcivévody Ferdinanda II. Tyrolského a stavbou, která je spjata s jeho působením v Čechách. Prezentace vnitřní štukové výzdoby letohrádku je v této podobě představena vůbec poprvé. Expozice Ferdinand II. Tyrolský a letohrádek Hvězda bude přístupná do 31. října.

Nová stálá expozice Ferdinand II. Tyrolský a letohrádek Hvězda navazuje na výstavu, která proběhla na podzim loňského roku u příležitosti kulatého výročí příchodu rakouského arcivévody do Čech. Námětem výstavy je sama stavba letohrádku a jeho vnitřní štuková výzdoba.

Expozice, která přibližuje dobu a život Ferdinanda II. Tyrolského, navazuje svým obsahem na předcházející výstavu ve Valdštejnské jízdárně. Vůbec poprvé v historii letohrádku je návštěvníkům na základě nejnovějších vědeckých poznatků prezentována unikátní vnitřní štuková výzdoba v kontextu antického a renesančního umění,“ dodal kurátor výstavy Jan Bouček.

Návštěvníci si v přízemí budovy mohou prohlédnout také historické plány a fotografie letohrádku a obory Hvězda, originály i odlitky antických děl či dobové předměty spojené s dvorskou zábavou a lovem. Autoři výstavy také připravili speciální pracovní list pro nejmenší.

Expozice je otevřena denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin.

Foto: archiv Památníku národního písemnictví

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Foto: Štuková výzdoba letohrádku. Zdroj: archiv Památníku národního písemnictví
 

Mohlo by se ti líbit...

Obora Hvězda nabízí i další akce

Místo konání: Obora Hvězda

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!