Lovu zdar! Soubory Bratři v tricku a Holektiv lákají na velké zvěřinové hody

Lovu zdar! Soubory Bratři v tricku a Holektiv lákají na velké zvěřinové hody  

Minulý rok se v prostoru pražské La Fabriky setkaly dva soubory pohybující se na pomezí nového cirkusu, tance a divadla - Bratři v tricku a Holektiv. Tehdy se poprvé objevila myšlenka společného projektu, který se již v dubnu představí premiérově divákům.

Premiéru bude mít inscenace LOV s podtitulem Myslivecká romance plná cirkusových trofejí 11. a 12. dubna v La Fabrice. “Podtitul představení je výstižný. Vycházíme z tématu myslivosti a prostředí českého lesa, ale je to zároveň romance o lidských vztazích,” představuje inscenaci režisérka Veronika Poldauf Riedlbauchová, “myslivci na čekané, laně brouzdající les za ranního rozbřesku, říje jelenů, hon lišek na zajíce či kachna rozsápaná psy, to vše může být zároveň obrazem vztahu muže a ženy. Promíchání rolí zvířat i lovců neustále proměňuje klíč k tomu, kdo koho loví, kdo je lovcem a kdo kořistí.” 

Inscenace LOV propojuje dva jedinečné soubory. Holektiv tvojí zdánlivě křehké ženy, které ve svých představeních kloubí fyzické divadlo, akrobacii a tanec s klaunérií. Při tom využívají nejen s lehkostí prováděné akrobatické akce, ale rovněž jednoduchá gesta a výrazové prostředky. Duo Bratři v tricku pak propojuje technicky náročné žonglování s divadelním výrazem založeným především na gagu a principech grotesky. A co z toho vyplývá pro návštěvníky? Že se mohou těšit na hru plnou humoru, nadhledu i ironie. 

LOV, který se pohybuje na hranici mezi novým cirkusem, tancem a divadlem, totiž využívá veškerého potenciálu obou souborů. “Jaké jsou strategie lovu a strategie lásky? Kdo si nakonec odnese z úlovku trofej? Představení střídá poetické nálady s groteskou, zvěř v mžiku promění v člověka, vztah muže a ženy prošpikovává mysliveckými tradicemi, cirkusové techniky propojuje s divadlem, a to vše nakonec strhne ve velké zvěřinové hody,” dodává Veronika Poldauf Riedlbauchová. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: La Fabrika

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!