Do Prahy se vrací festival studentského divadla Zlomvaz. Láká na inscenace i vzdělávací program

Do Prahy se vrací festival studentského divadla Zlomvaz. Láká na inscenace i vzdělávací program  

Zlomvaz. Takový nese název mezinárodní festival studentského divadla, který se letos uskuteční v české metropoli ve dnech od 2. do 5. května 2018. Návštěvníky potěší nejen v prostorách Divadelní fakulty Akademie múzických umění, ale rovněž v prostorách Klementina či Divadla Na Rejdišti.

Letoš festival Zlomvaz oslaví své významné jubileum. “Spolu s Českou republikou oslaví náš festival pětadvacáté výročí svého vzniku. Právě vznik bude společným jmenovatelem všech programových sekcí,” říká Kristýna Kočová, manažerka sekce PR a marketingu. Letošní program festivalu, který připravuji studenti druhého ročníku produkce DAMU, by měl částečně vycházet z významných událostí posledních sta let. 

A na co se mohou návštěvníci během festivalu těšit? V Divadle DISK se každý festivalový den uskuteční dvě velká divadelní představení, řady dalších se pak dočkají i ve Studiu Řetízek i v učebnách fakulty. V Divadle Na Rejdišti bude připravena druhá divadelní scéna. Do Prahy se sjedou studentské divadelní soubory nejen z České republiky, ale rovněž ze zahraničí. Vedle studentů z brněnské JAMU či bratislavské VŠMU se tak objeví i inscenace ze Švýcarska, Holandska, Rumunska i Teheránu. 

Kromě divadelních inscenací se zájemci dočkají rovněž přednášek, které se zaměří nejen na kulturu. Na střeše DISKu doplní program i akustické koncerty, které zakončí festivalový den vždy po večerním představení. Nedaleké Klementinum pak zaplní workshopy, ale rovněž tématická výstava z dílny studentů scénografie DAMU. Ta zmapuje zlomové události, jež ovlivnily vývoj společnosti od vzniku Československa. Studenti HAMU představí svou práci během odpoledních koncertů v Zrcadlové kapli a FAMU uvede krátké snímky, po nichž nebude chybět diskuze s jejich tvůrci.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Místo konání: Divadlo DISK

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!