Muzikál Ples upírů oslavil 150. představení i nominaci na Thálii

Muzikál Ples upírů oslavil 150. představení i nominaci na Thálii  

České nastudování světového muzikálu Ples upírů, v originále Tanz der Vampire, oslavilo v pátek 16. února jubilejní 150. reprízu. Pro návštěvníky jsou připraveny už jen poslední čtyři desítky představení. V červnu totiž muzikál končí.

Muzikál vytvořený na základě stejnojmenné filmové předlohy od režiséra Romana Polanského vystřídal v Goja Music Hall české nastudovaní legendárního muzikálu Fantom Opery. Nyní Ples upírů končí, aby uvolnil místo právě navrátivšímu Fantomy. Kruh se uzavírá. Ti, kteří ale nestihli na Ples upírů zavítat a mají to v plánu, nemusí zoufat. Do června je ještě naplánováno 40 představení.  

Důvodů k oslavě měl muzikál v poslední době hned několik. Nejenže uvedl jubilejní 150. reprízu, ale představitelka hlavní role Sáry Natálie Grossová může díky svým výkonům získat ve svých pouhých patnácti letech prestižní Cenu Thálie. Kromě ní se v muzikálu objevují i Marian Vojtko, Bohuš Matuš, Michaela Gemrotová, Pavel Vítek, Michaela Nosková, Magda Malá i Jiří Zonyga

Producentem českého nastudování muzikálu Ples upírů je František Janeček, režie se ujal Radek Balaš a hudebního nastudování dirigent Michal Macourek. Autorem libreta a textů dle Polanského filmu se stal Michael Kunze, známý německý muzikálový autor. Hudbu složil americký skladatel Jim Steinman, mezi jehož největší hity patří píseň Total Eclipse of the Heart, kterou do muzikálu rovněž zakomponoval. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další divadelní novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!