Fléda představila headlinera říjnových Echoes. Do Brna dorazí elektro mág Rone

Fléda představila headlinera říjnových Echoes. Do Brna dorazí elektro mág Rone 

Hudební vizionář a klíčová postava francouzské elektronické scény - i tak je mnohými popisován hudebník Rone. Ten dorazí do České republiky, aby svůj talent předvedl návštěvníkům brněnské Flédy.

Kreativní samouk, který hledá dokonalou harmonii mezi hudbou a jejím vizuálním ztvárněním. To je Rone, který dorazí 20. října do brněnského klubu Fléda. S sebou přiveze své nejnovější album Mirapolis a osobitý zvukový vesmír vycházející z mnoha inspiračních zdrojů. Ve své hudbě kombinuje rockovou hudbu s japonskou kulturou manga, klasickou hudbou, experimentální anglickou hudbou i detroitských technem.  

Jelikož sedmatřicetiletý hudebník studoval filmovou školu, ve svých vystoupeních propojuje hudbu s vizualizacemi. Během své kariéry spolupracoval již s mnoha osobnostmi filmového i výtvarného světa. Jeho videoklipy se vyznačují uhrančivou vizuální stránkou. U fanoušků doposud vede video Bye Bye Macadam, které jen na Youtube vidělo již více než 21 milionů lidí. 

Rone chce svým posledním albem Mirapolis otevřít novou kapitolu své tvorby. Pomoci mu s tím měl i uznávaný francouzský režisér a scénárista Michel Gordy, který vytvořil grafický návrh přebalu desky. Album vyjde v říjnu, tudíž se mohou návštěvníci brněnských Echoes těšit na zcela čerstvé kousky. Vstupenky na koncert jsou v předprodeji k dispozici za 300 korun. Na místě si zájemci ještě o padesát korun připlatí. Jako support vystoupí Bratři, JPJ, FLY a Rivendel.  

Festival Echoes, v rámci něhož Rone odehraje svůj jediný český koncert v tomto roce, představuje ty nejaktuálnější zahraniční projekty i nadějné české talenty elektronické scény. Návštěvníkům každoročně nabízí audiovizuální performance i experimentování s hranicemi analogové i digitální hudby. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Fléda nabízí i další akce

Místo konání: Fléda

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!