Se svou experimentální elektronikou se chystá do Prahy Nicolas Jaar

Se svou experimentální elektronikou se chystá do Prahy Nicolas Jaar  

Elektronický mág Nicolas Jaar nedávno potěšil všechny české milovníky experimentální hudby, když oznámil, že v srpnu odehraje v Praze jeden ze svých koncertů.

Chilsko-americký hudebník Nicolas Jaar vydal svou prvotinu Space Is Only Noise již ve svých jednadvaceti letech. A fanoušky elektroniky v ní absolutně dostal kombinací psychedelie a tanečních beatů, díky níž se okamžitě zařadil mezi světovou elektronickou avantgardu. 

Nicolas Jaar si šel vždy za svým a rozhodl se, že se nikdy neupíše žádné velké nahrávací společnosti. Proto nakonec založil svůj vlastní label s názvem Other People. Pomohli mu s tím i hudební projekty jeho přátel, mezi nimiž byl i Dave Harrington, hudebník a multiinstrumentalista, který spolu s Jaarem rozjel někdejší projekt Darkside

Přestože má za sebou Jaar již téměř deset let trvající hudební kariéru, na svém kontě má teprve dvě dlouhohrající desky. Druhou s názvem Sirens vydal teprve minulý rok a stejně jako jeho prvotina si i ona získala velmi vřelé přijetí nejen od fanoušků, ale rovněž od hudebních kritiků. 

“Sofistikovaně odvyprávěný příběh s nepřeberným množstvím zvuků, které vznikají a zanikají, detailů, které otevírají bránu posluchačově představivosti,” tak popisují Jaarův nenapodobitelný rukopis organizátoři pražského koncertu, který se uskuteční 23. srpna v klubu Roxy. Vstupenky seženete v internetovém předprodeji za 650 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Roxy Prague nabízí i další akce

Místo konání: Roxy Prague

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!