Trojská botanická zahrada láká na výstavu amerických kaktusů a sukulentů

Trojská botanická zahrada láká na výstavu amerických kaktusů a sukulentů  

Odhalte skrytá tajemství nejsušších míst světa. Právě na to láká Botanická zahrada hlavního města Prahy, která během své aktuální výstavy přibližuje jedny z botanicky nejzajímavějších oblastí Ameriky.

Staňte se na chvilku lovci kaktusů a objevte díky trojské botanické zahradě rostliny ztracených údolí Mexika, prozkoumejte tajemnou poušť Atakamu a rozhodně nezapomeňte na velikány Sonorské pouště.

Kaktusovou výstavu otevřela botanická 17. června a prohlédnout si ji můžete ve výstavním fóliovníku v severní části zahrady až do 16. července, a to každý den od 9 do 19 hodin. O víkendu návštěvníky přivítá i průvodce.  

"Celý letošní rok jsme v naší botanické zahradě věnovali rostlinám z amerického kontinentu. Výjimkou samozřejmě není ani výstava kaktusů a sukulentů," přibližuje expozici ředitel zahrady Bohumil Černý, "ve výstavním fóliovníku se představují nejvýznamnější oblasti Ameriky, mezi kterými nebudou chybět nejsušší oblasti Mexika, Chile, Bolívie či Kuby." 

Expozice má ambici ukázat návštěvníkům, v jak extrémních podmínkách musí tyto působivé rostliny přežít. Jedním z nejvýznamnějších exponátů budou dlouhé mexické kaktusy saguara.

"Jedná se o největší kaktusy světa, které dorůstají až do výšky 24 metrů. V extrémním prostředí Sonorské pouště rostou tyto rostliny velmi pomalu a zároveň se dožívají úctyhodného stáří až 200 let," vysvětluje Eduard Chvosta, spoluautor výstavy. "Představíme největšího jedince tohoto druhu pěstovaného v České republice. Naše rostlina je zatím sice jen metr a půl vysoká, ale její stáří odhadujeme již na zhruba 20 let," dodává.  

Pokud si chcete nějaký pěkný kousek vypěstovat i doma, můžete během výstavy využít doprovodný prodej s širokou nabídkou rostlin. A pokud jste zahradnicky nepolíbení, nemusíte zoufat!

Na místě vám totiž odborníci poradí, jaká rostlinka je pro vás tou nejlepší volbou a jak o ni správně pečovat.

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Další novinky z umění

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!