Co přinese Designblok´10

Co přinese Designblok´10 

Praha tento týden ožije po roce opět designem. V úterý 5.10. startuje již 12. ročník Designbloku a své výrobky tu až do neděle představí tuzemské i zahraniční firmy, budeme moci zhlédnout nové kolekce začínajících i známých českých návrhářů a chybět nebude ani zajímavý doprovodný program.

Letošní Designblok bude probíhat opět ve třech zónách Staré a Nové Město, Karlín a Holešovice, kde se nachází i centrum celého Designbloku, Superstudio Bubenská 1. Pořadatelé tentokrát centralizovali většinu vystavujících i doprovodný program do komplexu bývalého Paláce Elektrických podniků, který poskytuje šest pater a 7000 m2 prostoru, a tak mimo konkrétních návrhářů a firem, kteří zvou návštěvníky do vlastních prostorů, najedete na jednom místě prezentaci výrobců, designérů, designérských škol a také celou řadu mezinárodních výstav, módních přehlídek, přednášek a performancí.

Osvěžující novinkou je Design Market, kde budou mít návštěvníci možnost výrobky na místě zakoupit. V této sekci se bude prezentovat 30 designérů a firem, mezi nimi: Katarze, OKOLO, Anymade Studio, Meduse design s unikátními vodními dýmkami nebo Rozbíjím se s kolekcí emocionálních čokolád.

Dostatečný prostor bude opět věnován i módě, návrháři módy i šperků se budou prezentovat v rámci výstav ale i přehlídek. Mezi vystavujícími nebudou chybět značky: La Femme Mimi, Sisterconspiracy, Zuzana Sedmidubská, Iška Fišárková, Quiksilver, ragwear, či Melissa.

V podvečerních hodinách proběhnou v Superstudio Bubenská 1 již zmiňované módní přehlídky. Své kolekce představí např. Chatty, Hana Zárubová se značkou No. nebo značka OLO-Dressing. Českou premiéru své kolekce na téma Paměť uvede Liběna Rochová, kolekce byla poprvé představena v rámci Expa v Šanghaji, takže se budeme mít určitě na co těšit.

Některé další značky a designéři, které na Designbloku´10 najdeme, jsou: 7dub Zuzana Sedmidubská ,Beata Rajská, Boheme, Botas, Citybikes, Designguide, Hard-decore, HOMiE, Kartell cafe by Hippie, Katarze, Klára Nademlýnská , Konsepti, Křehký, Leeda, LIMITED, Okolo, Redfashion, Serbáková Zuzana, UTB ve Zlíně, FMK, Veselá Zuzana, Vitra, VŠUP v Praze. Kompletní seznam všech vystavujících a program najdete na: http://www.designblok.cz/2010/

Další doprovodný program nabídne výstavu fotografií AKTY X, na kterou zve časopis REFLEX. V sobotu 9.října zahraje skupina Toxique a pokřtí tak na Designbloku  svou novou desku Outlet People.

Zdroj: www.designblok.cz

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Fotografie k článku

Co přinese Designblok´10Co přinese Designblok´10Co přinese Designblok´10
 

Mohlo by se ti líbit...

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!