Festival Respect kompletuje program. Dorazí zakladatelé brazilectra i alpský punk

Festival Respect kompletuje program. Dorazí zakladatelé brazilectra i alpský punk  

Recpect, Humanity, Diversity. Takové motto nese pražský Festival Recpect, který po dobu dvou dnů rozezní louku pod Bruselskou cestou na Výstavišti. Nyní představuje další účinkující, se kterými se na českých festivalech určitě jen tak nesetkáte.

Festival Respect proběhne 11. a 12. června. Návštěvníci se po dobu obou dnů mohou těšit na neobvyklá hudební vystoupení. „Uvidíme a uslyšíme muzikanty, kteří směle a s nadhledem sobě vlastním kombinují hudbu rozličných stylů, epoch, národů i regionů,“ popisuje program zakladatel a šéf Respectu Borek Holeček.

Na festival tak dorazí alpští punkáči Attwenger či zakladatelé brazilectra Zuco 103. V rámci projektu N’Diale, ve kterém spolupracuje zpěvačka z Mali Foune Diarra a houslista Jacky Molande, dojde k nečekanému propojení africké a bretaňské hudby. Egyptské rytmy doveze na festival Egypťan žijící ve Francii Tarek Abdallah. Program pak doplní i etiopský zpěvák Mahmoud Ahmed, ukrajinský formace Hudaki Village Band, Alžířan Kamel El Harrachi. Izraelský element přiveze izraelská formace Diwan Saz.

V rámci Festivalu Respect se pak uskuteční ještě dva výjimečné koncerty. Palác Akropolis navštíví 21. června legendární houslistka a zpěvačka Iva Bittová, kterou doprovodí sardinský kytarový mág Paolo Angeli. Praha se může těšit také na koncert africké legendy Orchestre Les Mangelepa, která zahraje 29. června na Nákladovém nádraží Žižkou.

Vstupenky na Festival Recpect je možné zakoupit do 30. dubna za zvýhodněnou cenu. Dvoudenní permanentku seženete za 450 korun, jednodenní za 400 korun. Lístky na koncert Ivy Bittové a Paula Angeliho jdou do prodeje 23. dubna, k dispozici budou za cenu 350 korun na stání a 450 korun na sezení. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Výstaviště Holešovice -... nabízí i další akce

Více o "Respect"

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!