Pražské Rudolfinum rozezní filmové hity Michaela Giacchiniho

Pražské Rudolfinum rozezní filmové hity Michaela Giacchiniho  

Máte rádi filmové melodie a lákalo by vás slyšet je naživo v honosných prostorách Dvořákovy síně pražského Rudolfina? V tom případě pro vás máme tip na skvělou akci. Film Music Prague chystá unikátní galakoncert Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert, v rámci něhož zazní ve světové premiéře hudba z filmu Jurský svět a mnoho dalších.

Kromě již zmiňovaného Jurského parku se mohou návštěvníci těšit také na melodie ze snímků Star Trek, Úsvit planety opic či z animáků V hlavě, Ratatouille a Úžasňákovi. Návštěvy nebudou určitě litovat ani fanoušci seriálu Ztraceni či videohry Medal of Honor. „Michael Giacchino je aktuálně v top 10 mezi skladateli v Hollywoodu. Je velká čest uvést v Praze jeho nejslavnější skladby,“ řekl za pořadatele Nikola Bojčev, ředitel festivalu Film Music Prague.

Galakoncert Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert se uskuteční 7. února od 20 hodin. O hudbu se postará Filmová filharmonie a Vysokoškolský umělecký soubor Univerzity Karlovy pod vedením japonského dirigenta Chuheie Iwasakiho. Jako sólistka večera se představí sopranistka Christina Johnstonová. „Zpívám sólo ve skladbě Roar! z filmu Monstrum. Je to náročný part pro velmi vysoký soprán,“ prozradila.

Celkovou atmosféru pak podtrhne ještě speciální scénické osvětlení. „Po zkušenostech z minulých koncertů víme, že diváci rádi zažijí něco víc. Rádi jsou vtaženi do dění na pódiu, a právě to je důvod, proč i tentokrát využijeme techniku,“ vysvětluje Bojčev. Tým festivalu není v této oblasti rozhodně žádným nováčkem. Minulý rok uvedl úspěšný koncert Pocta Jamesi Hornerovi a na závěr roku potěšil zejména fanoušky kultovní ságy Star Wars uspořádáním Star Wars: a musical show.

Vstupenky na únorový koncert jsou již v prodeji. Seženete je v internetovém předprodeji v cenách od 299 do 2 999 korun. 

| Sdílej: Sdílet na FB Tweetnout


Mohlo by se ti líbit...

Rudolfinum - Dvořákova síň nabízí i další akce

Další hudební novinky

Tento článek ještě nikdo nehodnotil. Buď první!